No to popcorn w łapy i oglądamy:
https://youtu.be/vjNttuVz2jA
Hehehe!szary77 pisze: W roli głównej Ja, Moja luba i nieszczęsny STOP![]()
No to popcorn w łapy i oglądamy:
https://youtu.be/vjNttuVz2jA
To następnym razem użyj drona do filmowania z góry jak w filmie akcjiszary77 pisze:Dzięki za uznanie polecam się jako kamerzysta/reżyser![]()
Heh, za 500+ to oprócz lampy starczy Ci na wszystkie osłony przeciwsłoneczne do tyłuszary77 pisze:Na aledeogo za 80 złocisza widziałem i jak 500+ przyjdzie to se kupie
Wydłubałem dziś tą lampę. Jak pisał C77 roboty na 2 minutywszim pisze:Zachowanie ich nie sugeruje usterki samych Led ale raczej zimnych lutów lub korozji styków. Może wystarczy rozebrać oczyścić poprawić luty.
To sam już nie wiem co robić. Wymienić dwie diody to pikuś, w lampie oprócz tego widziałem rezystory i kondensatory. Wszystko to jestem w stanie zmierzyć i uwalone wymienić. Efekt jest jak na filmie. Diody świecą max 5% swojej jasności.wszim pisze:Obawiam się, że sterownie tam jest prądowe lub PWM, miernikiem napięcia za dużo nie namierzysz.
OK. Jutro wszystko pomierzę opstrykam i wrzucę tu.barus pisze:Ze schematu wygląda mi na to, że te diody zasilane są napięciem 12V. Zmierz na wtyczce woltomierzem jakie tam napięcie dochodzi.
Sprawdź zimne luty. Jak rozbebeszysz lampę to zrób fotki płytki i wrzuć tutaj.
No nie wiem. Czasem jadę za autem gdzie połowa diód nie działa, a stop świeci mocno, że oczy bolą w nocyzzzz pisze:Prawdopodobnie jedna albo dwie diody padają i dlatego słabo świeci. wymień diody i sprawdź.
Nie patrzyłem w schemat, sugerowałem się tym co pisał szary77, że w lampie prócz diod nic więcej nie ma. Jeżeli nie ma elektroniki w lampie (jakiejś pompy prądowej) to sterowanie prądowe musiało by być od strony BCM. Jeżeli jednak BCM podaje tylko 12V to jakaś elektronika w lampie powinna być, bo nie chce myśleć, że zrobione jest to prostacko na rezystorach szeregowych. Niezależnie od sterowania na pewno przyczyną jest pad jednej lub kilku diod LED. To się da namierzyć sterując małym prądem każdą z osobna, po wymianie uszkodzonych powinno działać ok.barus pisze:Ze schematu wygląda mi na to, że te diody zasilane są napięciem 12V. Zmierz na wtyczce woltomierzem jakie tam napięcie dochodzi.
Sprawdź zimne luty. Jak rozbebeszysz lampę to zrób fotki płytki i wrzuć tutaj.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości