Gwarancja Cruze
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8
- LPG: BRC
- Kontakt:
Gwarancja Cruze
Kupiłem Cruze 25.11.2013 (taka data wpisana jako data odbioru w książce gwarancyjnej)
2 przeglądy zrobione 14.11 w tym samym aso.
W tym roku podczas przeglądu rejestracyjnego koleś zauważył wyciek skrzenia/silnik. 10.11 dzwoniłem do aso, gdzie babka powiedziała mi że gwarancja obowiązuje do 24.11, ale umówiła mnie na 17.11, bo wcześniej nie mieli wolnych terminów. Dziś (17.11) powiedzieli mi, że owszem naprawią na gwarancji, ale jak zrobię 3ci przegląd.
Dlaczego, skoro nie przebiłem 15k przebiegu w tym roku? Będę chciał dostać to na piśmie i wtedy iść do rzecznika konsumentów.
2 przeglądy zrobione 14.11 w tym samym aso.
W tym roku podczas przeglądu rejestracyjnego koleś zauważył wyciek skrzenia/silnik. 10.11 dzwoniłem do aso, gdzie babka powiedziała mi że gwarancja obowiązuje do 24.11, ale umówiła mnie na 17.11, bo wcześniej nie mieli wolnych terminów. Dziś (17.11) powiedzieli mi, że owszem naprawią na gwarancji, ale jak zrobię 3ci przegląd.
Dlaczego, skoro nie przebiłem 15k przebiegu w tym roku? Będę chciał dostać to na piśmie i wtedy iść do rzecznika konsumentów.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Gwarancja Cruze
Dokładnie, nie mają prawa dzisiaj odmówić naprawy.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Ale warunkiem gwarancji są przeglądy. Przegląd co maks 15kkm i maksymalnie rok pomiędzy przeglądami. Od ostatniego rok ci minął kilka dni temu, dlatego teoretycznie mają rację. Możesz w sądzie nie wygrać bo złamany warunek gwarancji. Jeżeli i tak będziesz zmieniał olej i filtry (po tym przebiegu i czasie raczej powinieneś) to może lepiej skorzystać z takiej okazji i zrobić ten przegląd i mieć święty spokój z wyciekiem.

-
- Świeżak
- Kontakt:
No to kobieta mnie super zrobiłe, mówiąc 10go, że gwarancję mam do 24.11, a umówiła na 17go.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
w warunkach jest +/- miesiąc lub +/-500 kmwszim pisze:Ale warunkiem gwarancji są przeglądy. Przegląd co maks 15kkm i maksymalnie rok pomiędzy przeglądami. Od ostatniego rok ci minął kilka dni temu, dlatego teoretycznie mają rację. Możesz w sądzie nie wygrać bo złamany warunek gwarancji. Jeżeli i tak będziesz zmieniał olej i filtry (po tym przebiegu i czasie raczej powinieneś) to może lepiej skorzystać z takiej okazji i zrobić ten przegląd i mieć święty spokój z wyciekiem.
- rwicik
- Profesjonalista
- Imię: Robert
- Samochód: Cruze -> Tucson
- Silnik:
- Kontakt:
Dzwoniłeś do innych ASO, czy mają wcześniej terminy?
Choć teraz to popij wodą.
Zrobisz przegląd w ASO, nie wyjdzie drogo, jeśli za dużo nie powymieniają przy okazji, np. wpół zużytych klocków i tarcz..
Choć teraz to popij wodą.
Zrobisz przegląd w ASO, nie wyjdzie drogo, jeśli za dużo nie powymieniają przy okazji, np. wpół zużytych klocków i tarcz..
Pozdrawiam, http://wicik.eu/
-
- Świeżak
- Kontakt:
@etac powiedz mi proszę gdzie to znaleźć na piśmie? OK - znalazłem
Właśnie dzwoniłem do chevroleta, no i pytam panią, to jakie są warunkii gwarancji, przegląd co 15k lub co rok, więc jej mówię, że mam wpisane w książce termin następnego przeglądu 11/2016, wiec mam jeszcze czas, a data odbioru auta 25.11.2013... ona się zaczęła jąkac, ona nie wiem, itp itd
Właśnie dzwoniłem do chevroleta, no i pytam panią, to jakie są warunkii gwarancji, przegląd co 15k lub co rok, więc jej mówię, że mam wpisane w książce termin następnego przeglądu 11/2016, wiec mam jeszcze czas, a data odbioru auta 25.11.2013... ona się zaczęła jąkac, ona nie wiem, itp itd
Ostatnio zmieniony 17 lis 2016, o 14:31 przez elkolendo, łącznie zmieniany 1 raz.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
otwórz sobie książeczkę i poczytaj
-
- Świeżak
- Kontakt:
Odebrałem auto. Koleś (muszę przeyznać, że bardzo miły i konkretny, z resztą kojarzę go z poprzednich wizyt) powiedział otwarcie: GM się nie zgodziła na naprawę gwarancyjną z racji braku przegladu gwarancyjnego. Zacytował mi to z maila którego dostali, którego skserować nie mógł, bo to ich prywatna korespondencja. Prywatnie powiedział, że sięze mną zgadza, ale po prostu GM by im za naprawę nie zapłaciło. Wpisał mi opinię gm na dokumencie który dostałem (zgłoszenie serwisowe). Umówiłem się na wtorek, jak się gm uprze to zrobią przegląd i naprawę, jak ulegnie to tylko naprawę (ps naprawa to min ze 2 dni, bo skrzynię trzeba wyciągać). Jeśli gm nie zmięknie, to po prostu przez rzecznika konsumentów będę dochodził swoich praw.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Skrzyni nie trzeba wyciągać tylko rozłączać. Mi 2 razy taką operację robili i za każdym razem trwało to kilka godzin.

-
- Świeżak
- Kontakt:
W moim przypadku tymi dwoma dniami rzucił siedzący przy okazji obok mechanik. Niepokojące to, że u Ciebie 2x to musieli robić 

- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Za każdym razem co innego. Najpierw simering potem zaślepka otworu technologicznego.

- etac
- Prezes
- Kontakt:
dzisiaj poskarzylem sie jak traktuja klienta w Delta i powiedzieli mi ze oni by tak nie zrobili 

-
- Świeżak
- Kontakt:
Czyli naprawiliby na gwarancji, mimo, że GM odmawia? No chyba, że to inaczej działa.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Teraz to już po zabawie. Delta musi dokończyć tą sprawę, bo numer VIN jest już zgłoszony i jak inny to zrobi to dostanie po tzw uszach.
Każdy dealer może jak widzi ze klient spełnia standardy i naprawa jest do 5000 zł nie musi jej autoryzować z centrali. A standardem w twoim przypadku jest ze jak miałeś przegląd w listopadzie, to masz na jego wykonanie czas do grudnia roku następnego.
Każdy dealer może jak widzi ze klient spełnia standardy i naprawa jest do 5000 zł nie musi jej autoryzować z centrali. A standardem w twoim przypadku jest ze jak miałeś przegląd w listopadzie, to masz na jego wykonanie czas do grudnia roku następnego.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Moje roszczenie zostało odrzucone. Przegląday mają być wykonywane co maksymalnie 12 miesięcy. Na pytanie o stronę z książki gwarancyjnej na podstawie której ta decyzja - pani nie wie, dopyta się. Kazałem też się dopytać co rozumieją przez pkt 4.g. który mówi o możliwym wydłużeniu interwału o maks 1 miesiąc
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Pisz pismo do Rzecznika Konsumenta, wyślij mailem z kopia do GM opisując dokładnie sytuacje z datami kontaktu z serwisem, skanem książeczki etc.
- rwicik
- Profesjonalista
- Imię: Robert
- Samochód: Cruze -> Tucson
- Silnik:
- Kontakt:
Jest wyciek, czyli i tak wypadałoby olej zmienić.
Może umów się z nimi, że niech zrobią ten przegląd w trakcie naprawy, byle nie żyłowali niepotrzebnie kosztów.
Może umów się z nimi, że niech zrobią ten przegląd w trakcie naprawy, byle nie żyłowali niepotrzebnie kosztów.
Pozdrawiam, http://wicik.eu/
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Skoro odrzucili to temat zamknięty idź do MM?
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Nie da się już. Jakby MM to zrobił to musiałby się grubo tłumaczyć.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Zrobili wczoraj przegląd w Delcie - wyszło jakoś 700 PLN, z LPG, z wymianą świec, a bez oleju (ten zmieniłem sam niedawno i powiedziałem, że mają nie zmieniać, ani nie dolewać bo mam motul). Jak odbiorę i będę miał fvat to będę wiedział więcej. Zamówili podobno simmering, bo nie mają na miejscu, ale dziś rano koleś ma na nowo potwierdzać z GM zgodę na naprawę gwarancyjną. Jak mi teraz powiedzą, że nie ma zgody to mnie chyba rozsadzi 
Jak się cała historia zakończy, zbiorę dokumenty, fvat, to będę pisał do rzecznika, może na wykop...

Jak się cała historia zakończy, zbiorę dokumenty, fvat, to będę pisał do rzecznika, może na wykop...
-
- Świeżak
- Kontakt:
Fuck, oni są lepsi niż mi się wydawało.
Wczoraj wieczorem zrobiono mi przegląd, tak jak pisałem. Koleś dzwoniący do mnie powiedział, że jutro rano będą się kontaktować ponownie z GM o zgodę na naprawę gwarancyjną. A przed chwilą dzwoni do mnie Pani z GM, która zajmowała się moją sprawą, że ona właśnie dostała informację o zmianie decyzji, że GM zgadza się, mimo jeszcze nie wykonanego przeglądu na naprawę gwarancyjną
świetny numer
Wczoraj wieczorem zrobiono mi przegląd, tak jak pisałem. Koleś dzwoniący do mnie powiedział, że jutro rano będą się kontaktować ponownie z GM o zgodę na naprawę gwarancyjną. A przed chwilą dzwoni do mnie Pani z GM, która zajmowała się moją sprawą, że ona właśnie dostała informację o zmianie decyzji, że GM zgadza się, mimo jeszcze nie wykonanego przeglądu na naprawę gwarancyjną

- etac
- Prezes
- Kontakt:
700 zł
bez oleju !!!!
Pozdrów Kierownika ode mnie i powiedz mu ze jest c...

Pozdrów Kierownika ode mnie i powiedz mu ze jest c...
-
- Świeżak
- Kontakt:
Nie widziałem jeszcze faktury, tyle mi powiedział przez tel. Wiem, że były wymieniane świece, a przy cenach które ktoś wklejał, to same świece 100pln + wymiana bóg wie ile, jakaś dolewka płynu itp itd. W tym pewnie ze 2150-200 LPG.
Co do cen przeglądów, to przy pierwszym i drugim dzwoniłem do MM cars i do Dąbrowy i cena przeglądu w Delcie była zdecydowanie niższa, o kilkaset złotych.
Co do cen przeglądów, to przy pierwszym i drugim dzwoniłem do MM cars i do Dąbrowy i cena przeglądu w Delcie była zdecydowanie niższa, o kilkaset złotych.
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
LPG w ASO swoje kosztuje, 3xx PLN jak dobrze pamiętam i to chyba bez filtrów 
Dlatego za LPG Panom dziękuje, serwisuje gdzie indziej.

Dlatego za LPG Panom dziękuje, serwisuje gdzie indziej.