Przeszukałem forum i chyba takiego tematu jeszcze nie było (jeżeli jestem w błędzie to z góry przepraszam i obiecuję poprawę

Otóż jak była mroźna pogoda (poniżej zera) odmówił mi posłuszeństwa wskaźnik poziomu paliwa w moim Cruze kombi z silnikiem 1,6 LDE F16D4..
Symptomy: wskazówka co chwilę w innym położeniu.. łącznie z włączaniem kontrolki rezerwy

Jak zrobiło się ciepło to problem minął ale niepewność pozostała.. no i zaczęło się poszukiwanie nowego czujnika..

Z internetowych informacji udało mi się ustalić iż czujnik był (BOSCH 1582980241) ale został wycofany ze sprzedaży i w naturze nie występuje a kupno kompletu z pompą paliwa jest moim zdaniem ekonomicznie nieopłacalne

Czy może ktoś z szanownych forumowiczów posiada namiary na numer OE sensora poziomu paliwa do ww. auta tudzież zamiennika? Nie może być, że GM produkował taki czujnik wyłącznie do chevroleta i nie użył nigdzie indziej, w żadnym oplu tudzież innym wynalazku

Moja, zaufana do tej pory strona z częściami niestety nie posiada nr OE tej ww..
Wymontowanie i sprawdzenie numeru na części wolałbym odwlec w czasie do wymiany gdyż jakaś mądra głowa wymyśliła, że nie będą robić otworu rewizyjnego w kabinie.. Trzeba więc zbić cały zbiornik aby się dostać do części

Znalazłem w sieci jeszcze takie namiary ale nie wiem czy będą pasować a nie chcę kupować w ciemno: GM 13593311 i GM 13510666..
Będę wdzięczny za wszelkie informacje i pomoc!

Ed