Nietypowa usterka
-
- Bywalec
- Reputacja: 1
- Imię: andrzej
- Samochód: CRUZE
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
Nietypowa usterka
Witam. Ostatnio miałem dziwny przypadek dojeżdżam do świateł włączam kierunek i nagle podświetlenie zegarów wyłącza się i włącza po 2 sek znikają cyfry na liczniku i znowu się pojawiają opuściłem skrzyżowanie i było było ok, ale po jakiś 2 km to samo, zajechałem na parking przed ścianą marketu zauważyłem że światła mi tak samo gasną i się włączają. Zgasiłem samochód poszedłem na zakupy i po godzinie wsiadam do samochodu odpalam i wszystko wruciło do normy. Dodam tylko że jakiś czas temu zrobiły mi się zimne luty na diodach gdyż czasami nie 1/3 zegarów nie świeci. Jakieś 2 miesiące temu zmieniłem żarówki na ledowe dedykowane do cruza. I właśnie nie wiem co to za anomalia były czy przez te żarówki czy same zegary czy może przez regulator napięcia albo brak masy. Mieliście takie przypadek
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Nietypowa usterka
To wyciągnij je na testy.
Jak nie to może być uwalony bcm
Jak nie to może być uwalony bcm
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- adammalecki
- Specjalista
- Reputacja: 11
- Imię: Adam
- Samochód: Cruze LS+MR,Spark LT
- Silnik: 1.6 124KM, 1.2 84KM
- Kontakt:
Sprawdź punkty masy czy cóś się nie urwało skorodowało itp. Miałem takie przygody w Sparku. Odświeżenie połączeń wszystkich mas pomogło.
Nic nie jest szczególnie trudne, jeżeli podzielisz to na małe zadania.
- Henry Ford
- Henry Ford
-
- Bywalec
- Reputacja: 1
- Imię: andrzej
- Samochód: CRUZE
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
po tej usterce już 3 dzień jeżdżę i wszystko jest ok a gdzie są wszystkie punktu masy?. Wymiana bcm pewnie wiąże się z programowaniem pod mój vin mam rac ?