Czujnik wałka rozrządu

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
oryginalnyy
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Maks
Samochód: Chevrolet cruze
Silnik: 1.6, 113KM benzyna 2009
Kontakt:

Czujnik wałka rozrządu

Post autor: oryginalnyy » 24 mar 2023, o 10:08

Siema, jakoś tydzień temu zacząłem mieć problem z autem, w losowych momentach podczas jazdy wyskakiwała mi lampka braku trakcji, obrotomierz zaczynał pokazywać 0 a auto traciło moc, w sumie włączał sie tryb awaryjny, pomagało zgaszenie i odpalenie na nowo, 2 dni temu u mechanika okazało się ze to czujnik wałka rozrządu, wczoraj gdy odpaliłem auto, przywitał mnie standardowo obrotomierz na 0 i brak trakcji, dodatkowo wyskoczył check, tym razem po dodaniu gazu auto nawet nie ruszyło, pytanie: czy może to być spowodowane tym czujnikiem który już całkowicie odmówił posłuszeństwa czy cos innego?auto niby chodzi,silnik bardzo cicho i wolno pracuje, jednak po dodaniu gazu praktycznie nic nie słychać, jakby tam co najwyżej powietrze dochodziło,3 razy gasiłem i odpalałem i zawsze to samo,sam już niewiem, gdyby to był czujnik to chyba auto wogóle nie powinno odpalać?ale z drugiej strony tez ciężko mi nazwać ten stan auta jako odpalony, ktoś miał podobnie lub wie co to może być?

Bunioopl
Fachman
Reputacja: 45
Imię: Mariusz
Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
LPG: BRC SQ24 Genius 1500
Kontakt:

Re: Czujnik wałka rozrządu

Post autor: Bunioopl » 24 mar 2023, o 13:17

Jakie nr błędu odczytałeś?

ODPOWIEDZ