Brak dźwięków kokpitu kierunkowskazów, pasów itp

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
DigiDog
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Michał
Samochód: Captiva
Silnik: 2.0, 127KM, diesel
Kontakt:

Brak dźwięków kokpitu kierunkowskazów, pasów itp

Post autor: DigiDog » 25 wrz 2022, o 13:50

Witam wszystkich forumowiczów,

Od niedawna jestem posiadaczem Captivy z 2008 roku (radio Fujitsu ten). Zauważyłem brak wszelkich sygnałów dźwiękowych z kokpitu (nie zapięte pasy, kluczyk w stacyjce, zostawione światła itp, kierunki itp.) Po szukałem trochę informacji i zdania są podzielone. Niektórzy uważają, że owe dźwięki są odtwarzane przez głośniki systemu audio/radio, a niektórzy że głośniczek jest ukryty pod tarczami licznika. Dodam, że dwa głośniki z przodu (basowe) nie działają, ale to już wiem że ten typ tak ma i są do wymiany. Czy może przez to nie ma tych dźwięków kokpitu ?

Ogólnie mam w planach wymienić oryg. radio na pioneerka i tak się zastawiam skąd biorą się te dźwięki kokpitu i czy jeśli wymiennie radio na nie oryginalne czy tych dźwięków wgle nie będzie ? Wiele osób pisało o wymianach radia lecz zazwyczaj były to chińskie dedykowane zestawy, natomiast nie wiem sprawa będzie wyglądać z takim mvh-s620bt.

Może ktoś z was przerabiał ten lub podobny temat ? Będę wdzięczny za każdą pomoc :tak:

Pozdrawiam !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Elektryka / Elektronika”