Klimatyzacja - parownik

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
Awatar użytkownika
pablo1
Profesjonalista
Reputacja: 2
Imię: Paweł
Samochód: cruze LT
Silnik: 1.6 124 km benzyna
LPG: BRC SQ24
Kontakt:

Re: Klimatyzacja - parownik

Post autor: pablo1 » 22 kwie 2017, o 23:36

Ja w tamtym roku dałem pianę przez wentylator oraz przez rurkę od skroplin równocześnie. Efekt był pozytywny.
pablo1

pool80
Wymiatacz
Reputacja: 24
Imię: Ryszard
Samochód: Cruze LT
Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
LPG: BRC SQ24.11
Kontakt:

Post autor: pool80 » 23 kwie 2017, o 18:33

Sebastian pisze:
pool80 pisze:Po to, że po tygodniu od mocnego ozonowania dalej miałem problem ze smrodkiem przy wł, i po wył, klimy. A ozonator pracował długo, był wydajny i zabieg zgodny z procedurami. Poprawiłem pianką i na chwilę obecną jest bdb. Jednak mam zamiar, wprowadzać ozon z domowego ozonatora przez rurkę skroplin, zapobiegawczo, i bez włączania silnika / dmuchawy. Ciekaw jestem efektów.
Raczej nie bedzie miało to sensu. Gdy ozonator znajduje sie we wnetrzu wraz z włączoną dmuchawą oraz obiegiem wewnętrznym to ozon siłą rzeczy przepływa przez parownik.
Ale ja nie chcę włączać wentylatora w samochodzie. Auto wyłączone, tylko podany ozon przez rurkę skroplin. Tak to sobie wymyśliłem, żeby skomasować stężenie ozonu w parowniku i jego bezpośredniej okolicy. Żeby zwiększyć moc oddziaływanie tam gdzie to najbardziej potrzebne. Po drugie, dam trochę odpocząć sąsiadom. Nie będę co chwile włączał na prawie godzinę silnika na postoju. Ostatnie włączenie samego wiatraka bez załączania silnika skończyło się rozładowaniem akumulatora.

Awatar użytkownika
Sebastian
Moderator
Reputacja: 51
Imię: Sebastian
Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Sebastian » 23 kwie 2017, o 20:34

Moim zdaniem nie zapewni to oczekiwanego efektu, ale próbuj, próbuj i podziel się na forum czy pomogło :)
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.

Awatar użytkownika
C77
Fachman
Reputacja: 12
Imię: Nieomylna Legenda
Samochód: 1st. Cruze on Drive2
Silnik: 18XER
Kontakt:

Post autor: C77 » 23 kwie 2017, o 23:29

pool80 pisze: A Ty C77 co polecasz?
Wurth jest OK.