Klimatyzacja - parownik
- pablo1
- Profesjonalista
- Reputacja: 2
- Imię: Paweł
- Samochód: cruze LT
- Silnik: 1.6 124 km benzyna
- LPG: BRC SQ24
- Kontakt:
Re: Klimatyzacja - parownik
Ja w tamtym roku dałem pianę przez wentylator oraz przez rurkę od skroplin równocześnie. Efekt był pozytywny.
pablo1
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 24
- Imię: Ryszard
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
- LPG: BRC SQ24.11
- Kontakt:
Ale ja nie chcę włączać wentylatora w samochodzie. Auto wyłączone, tylko podany ozon przez rurkę skroplin. Tak to sobie wymyśliłem, żeby skomasować stężenie ozonu w parowniku i jego bezpośredniej okolicy. Żeby zwiększyć moc oddziaływanie tam gdzie to najbardziej potrzebne. Po drugie, dam trochę odpocząć sąsiadom. Nie będę co chwile włączał na prawie godzinę silnika na postoju. Ostatnie włączenie samego wiatraka bez załączania silnika skończyło się rozładowaniem akumulatora.Sebastian pisze:Raczej nie bedzie miało to sensu. Gdy ozonator znajduje sie we wnetrzu wraz z włączoną dmuchawą oraz obiegiem wewnętrznym to ozon siłą rzeczy przepływa przez parownik.pool80 pisze:Po to, że po tygodniu od mocnego ozonowania dalej miałem problem ze smrodkiem przy wł, i po wył, klimy. A ozonator pracował długo, był wydajny i zabieg zgodny z procedurami. Poprawiłem pianką i na chwilę obecną jest bdb. Jednak mam zamiar, wprowadzać ozon z domowego ozonatora przez rurkę skroplin, zapobiegawczo, i bez włączania silnika / dmuchawy. Ciekaw jestem efektów.
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Moim zdaniem nie zapewni to oczekiwanego efektu, ale próbuj, próbuj i podziel się na forum czy pomogło 

Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
- C77
- Fachman
- Reputacja: 12
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
Wurth jest OK.pool80 pisze: A Ty C77 co polecasz?
Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2