Dziwny wyciek
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Adam
- Samochód: Captiva LS
- Silnik:
- Kontakt:
Dziwny wyciek
Witam, otóż od kilku dni zauważyłem dziwny brzydko pachnący wyciek na ziemi i na oponie z lewej strony z przodu, ale po bliższym przyjrzeniu okazało się, że ze zderzaka i po nadkolu też coś cieknie więc stąd moje pytanie co to może być? płyny sprawdzałem i żadnego nie ubyło. dzisiaj po odstawieniu samochodu zaczęło kapać po ok. 2 godzinach. Czy ktoś wie co to ewentualnie może być?
-
- Bywalec
- Reputacja: 1
- Imię: darek
- Samochód: captiva 2.0 D
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Dziwny wyciek
Z lewej strony jest zbiornik spryskiwacza dostaniesz się do niego odkręcając lampę lub ściągniesz nadkole i zobacz która pompka jest mokra ja tak miałem puściła delikatnie guma pomogło założenie opaski i skręcenia.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Adam
- Samochód: Captiva LS
- Silnik:
- Kontakt:
dziękuję za odpowiedź, ale nie ukrywam że zastanawia mnie ten wyciek od czasu do czasu, a teoretycznie powinno się sączyć cały czas dopóki jest płyn.
-
- Bywalec
- Reputacja: 7
- Imię: Przemek
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
Może kot sąsiada? One lubią zderzaki.
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 2
- Imię: Przemek
- Samochód: Captiva 2.0D MT 2007
- Silnik: 2.0, diesel, 150KM
- Kontakt:
Używacie płynu do spryskiwaczy, który śmierdzi? Może rzeczywiście jakiś organizm. Na pewno z lewej strony jak siedzisz za kierownicą, jak podejdziesz do maski to z prawej, bo może nie ta strona
No i jest on chyba tak umiejscowiony, że na oponę, to chyba nie pocieknie, no bo jak?