Radio wlacza sie na "urzadzenie peryfefyjne"
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Małgorzata
- Samochód: Cruze 2.0 2011 LT+
- Silnik:
- Kontakt:
Radio wlacza sie na "urzadzenie peryfefyjne"
Taka sytuacja... Korzystam z USB pod koniec jazdy. Spodziewalam sie, ze przy ponownym uruchomieniu auta radio rozpocznie z tego poziomu. Za każdym razem rusza jednak od "urzadzenia peryferyjnego". Musze przestawiac to recznie. Problem nie wystepuje w przypadku radia. Gasze silnik na stacji radiowej i kolejnego dnia z nia go wlaczam (recznie, bo nie mogę znalezc opcji automatycznego startu i gaszenia multimediow wraz z silnikiem...). Probowalam, za instrukcja obslugi, skorzystac z ustawien "strefy komfortu" i wlaczyc opcje rozpoznawania ustawien przypisanych do kluczyka. Jednak w moim radiu ona nie wystepuje.
Proszę o pomoc w rozwiazaniu problemu.
Proszę o pomoc w rozwiazaniu problemu.
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Radio wlacza sie na "urzadzenie peryfefyjne"
Problem z stykiem usb do pena. Miałem to samo na fabrycznym radiu, spróbuj zmienić pena. U mnie pomogło.
Dziwne było to ze jak gralo to nie było nigdy problemu z utratą połączenia, ale faktycznie zmiana pamiętam że pomogła.
Możliwe ze któryś proces nie nadąża z wykryciem USB gdy radio próbuje już go uruchomić ale taki przypadek nie był zbyt częsty.
Dziwne było to ze jak gralo to nie było nigdy problemu z utratą połączenia, ale faktycznie zmiana pamiętam że pomogła.
Możliwe ze któryś proces nie nadąża z wykryciem USB gdy radio próbuje już go uruchomić ale taki przypadek nie był zbyt częsty.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
To nie styk więc raczej ale problem niedopasowania pena. Możliwe, że zachodzi jakieś rozjazd czasowy i problem z prawidłową enumeracją pena na USB. Inaczej się to zachowuje gdy wstaje zasilanie dla obydwu urządzeń (radio.USB.host - pen.USB.device ) a inaczej gdy wkładamy pena na uruchomionym już radiu. Koncepcja próby podmiany pendrivea na inny typ (byle nie drugi taki sam) jest bardzo dobrym pomysłem. 

-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Bardzo dziekuje. Sprawdze i potwierdze trafnosc diagnozy.
Czytam ksiazke obslugi, a tam glucho na temat mozliwosci ustawienia automatycznego wlaczania radia przy uruchomieniu zaplonu. Istnieje jakis sposob?
Czytam ksiazke obslugi, a tam glucho na temat mozliwosci ustawienia automatycznego wlaczania radia przy uruchomieniu zaplonu. Istnieje jakis sposob?
-
- Fachman
- Reputacja: 45
- Imię: Mariusz
- Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
- Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
- LPG: BRC SQ24 Genius 1500
- Kontakt:
Moje włącza się zawsze. Trzeba tylko pamiętać i nie wyłączać go ręcznie. Samo się wyłączy po otwarciu drzwi.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Dziekuje. Sprobuje go wylaczyc otwarciem drzwi.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Wszystko gra i buczy
Nie gasic radia. Proste. Dziekuje.

- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Z drugiej strony takie zachowanie radia powinno być w instrukcji opisane. Jak nie ma to dali ciała
. Sam tego nie sprawdzałem bo jak większość niehumanistycznych mężczyzn nie czytam instrukcji
Czasem się to mści. 

-
- Fachman
- Reputacja: 45
- Imię: Mariusz
- Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
- Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
- LPG: BRC SQ24 Genius 1500
- Kontakt:
A ja po prostu nie wyłączam. Instrukcji też nie czytałem, he he.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Nigdy, ale to przenigdy mi do głowy przychodziło, aby radio wyłączać ręcznie. Samo ma się wyłączyć, po wyjęciu kluczyka, lub przekręceniu na OFF, a tym bardziej tak jak u mnie mają światła to wyjęcie kluczyka i dopiero otwarcie drzwi gaszą światła, tak więc i radio musi się wyłączyć. Jedynie to wewnętrzna lampka sufitowa gaśnie po 3-5 sek. od zamknięcia auta przez centralny zamek. Nawet sąsiad mi zwrócił uwagę, że światełko się świeci w środku, a sam ma saba 95 i takiej funkcji nie ma 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
To ja sie wytlumacze:) W Bravo II w komputerze jest mozliwosc wlaczania i wylaczenia automatycznego uruchamiania i gaszenia sie radia. Roznica jest tez np. w kasowaniu danych z jazdy (przebieg, spalanie, predkosc - kasuje sie jednym ruchem, a nie osobno dla wszystkich danych, jak w Cruzie). Przy dlugotrwalych duzych mrozach staralam sie nie startowac radia przy porannym uruchomieniu (wiem, wiem - pewnie przesada).
I ciekawostka (na pewno dla mnie!:)): teraz nie ma problemu z gubieniem USB i wlaczaniem "urzadzen peryferyjnych".
I ciekawostka (na pewno dla mnie!:)): teraz nie ma problemu z gubieniem USB i wlaczaniem "urzadzen peryferyjnych".