Zamiana wewnętrznego lusterka na fotochromatyczne.

czyli jak samemu coś naprawić, coś usprawnić
Medeis
Aktywny
Reputacja: 0
Imię: M.
Samochód: Cruze LTZ
Silnik: 1.4T B +Chip ~180KM
LPG: BRC SQ32
Kontakt:

Re: Zamiana wewnętrznego lusterka na fotochromatyczne.

Post autor: Medeis » 7 gru 2016, o 11:09

@GoLL@B - wracając do pytania o te otwory - wiem że tam są, mam takie same ;), wiem że w nich nie trzeba rzeźbić.
Interesowało mnie raczej czy są to otwory mocowania/zatrzasków osłony czujnika, czy też może służą do czegoś innego. :zastanawiasie:

Przyznam że dla mnie z zewnątrz wyglądają jakby coś można było tam podczepić/zamontować (nie wiem co, jakieś dodatkowe wyposażenie?). Stąd, z ciekawości, moje pytanie.

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Reputacja: 9
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS » 7 gru 2016, o 14:25

GoLL@B pisze:Hej,

Lusterko od Antary ma 26,5cm szerokości. Z Captivy pewnie tak samo.
Będę musiał zmierzyć swoją nakładkę na lusterko ;) pytanie jeszcze jedno, jak z osłonami przeciwsłonecznymi ? U mnie na chwilę obecną ta pasażera lekko się obciera o nakładkę i jak za szybko się weźmie to lusterko się przestawia, ale za to mam praktycznie całą szybę tylną + prawe tylne okno w kombi, więc prawe lusterko jest mi mało potrzebne :D
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

GoLL@B
Profesjonalista
Reputacja: 1
Imię: Krzysiek
Samochód: Daewoo Lacetti
Silnik:
Kontakt:

Post autor: GoLL@B » 7 gru 2016, o 18:30

Medeis pisze:Interesowało mnie raczej czy są to otwory mocowania/zatrzasków osłony czujnika, czy też może służą do czegoś innego. :zastanawiasie:
Po co są te otwory, nie wiem. Spróbuję się przyjrzeć kiedyś jak będę w domu i jeszcze będzie jasno, czy coś przychodzi do tych otworów po założeniu maskownicy, ale chyba nie.

Zaraz obok tych otworów są zatrzaski (od wewnętrznej strony tak, jak widać na zdjęciu). Może dzięki temu łatwiej wyłamiesz zatrzaski i będziesz mógł kupić drugą osłonę?:P

Co do haczenia o daszki słoneczne, nie zauważyłem takiego problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Manuale”