Olej 2T (do dwusuwa) do Diesla
- rajtkezjusz
- Profesjonalista
- Reputacja: 1
- Imię: Daniel
- Samochód: AVEO T300
- Silnik:
Re: Olej 2T (do dwusuwa) do Diesla
Zakupiłem po tym specyfiku olej Valvoline Durablend Scooter 2T. Wg danych spala się bezpopiołowo (powiedzmy ,że firma dała to na wyrost,ale pewnie ilość jest niezmierzalna)-wg karty produktu .Zapłon przy 80 st,lepkość ok 9.1 (Orlen 8.3 chyba). Cena ta sama.
- rajtkezjusz
- Profesjonalista
- Silnik:
Karta charakterystyki tego oleju,posklejałem ,bo miałem w oxps ,a ten format jest niewpuszcalny na forum

- Załączniki
-
- KARTA CHARAKTERYSTYKI
- Desktop.jpg (278.94 KiB) Przejrzano 2066 razy
-
- Specjalista
- Imię: Darek
- Samochód: Cruze 2.0 VCDI
- Silnik:
- Kontakt:
Szkoda ze nie ma nic na temat zawartosci popiolu, jedynie ze spala sie bez popiolu. Ale pewnie jest ok
Chyba troche drozszy jest od Ravenolu. Ciekawe czy wyzsza temp. zaplonu ravenolu jakos jest zauwazalna w porownaniu z tym Durablendem 

- rajtkezjusz
- Profesjonalista
- Silnik:
Ja to zrozumiałem,że spala się bez popiołu,co powoduje,że nie można podać jego wartości.(raczej wydaje mi się,że wartości są tak małe,że ciężko je podać) Popiół siarczanowy jest zły dla pdf,a tutaj nie ma niby żadnych. Ravenol,LM itd polecają,ale wcześniej wpisują,że ważna jest temp zapłonu-tak jakby sobie sami przeczyli . Dura kosztuje ok 25 zł/1 litr
- rajtkezjusz
- Profesjonalista
- Silnik:
Zalałem przez pomyłkę (ot zaspany z rana) 400 ml na 40 l ropy.
Efekt?Słyszalnie rano wchodzi na obroty elegancko,szybko łapie elastyczność od dołu(temp na dworze ok 2 st C),w ciągu dnia silnik cichy-ale jest cieplej,więc to subiektywne. Odjeździłem tyle,aby zatankować 10 litrów,bo mimo wszystko chcę rozrzedzić ten mój błąd w dodatku. Na razie ok,obroty na ciepłym silniku spadły na wskaźniku -lekko ,ale widzę,że tak.