A ja mam pytanie, gdzie sprawdzacie tak fajnie historię po VIN? Domyślam się, że skoro na większości stron kosztuje to po kilkadziesiąt złotych, to raczej nie tam

Czy macie jednak jakieś duże tanie pakiety na sprawdzenie i nie robi Wam to różnicy?
Jeśli chodzi o instalację gazową, wygląda, że włożone jest Landi Renzo Omegas. Wygląda, że nawet tak samo jak u mnie (patrząc na przełącznik). Co ciekawe producent chyba zaleca BRC? Albo BRC lub Omegas są do wyboru.
Zakładane mogło być tak, jak już wspomniano, przez serwis. Tak było w przypadku mojego egzemplarza. Widać, że samochód pojeździł miesiąc, po czym pewnie stwierdzono, że wszystko jest ok, to założono LPG (albo kolejka była na 1 miesiąc

).
Na Landim można sprawdzić czas pracy na LPG. Wtedy można podzielić przebieg przez czas i wychodzi orientacyjna prędkość, z jaką samochód średnio się poruszał. U mnie wychodziłoby na to, że około 53km/h (na czas, kiedy go sprawdziłem). Teraz pewnie jazda po Wrocławiu mocno zaniżyłaby ten wynik, ale już tego nie sprawdzę, bo po zmianie typów wtrysków czas nastawia się na 0.
Jeśli chodzi o butlę, faktycznie mogła być wymieniona na taką z homologacją na Polskę (odpada wtedy koszt zmiany). W zakupionym przeze mnie egzemplarzu tez była butla polskiego producenta (Stako), ale miała homologację na Niemcy. Na Polskę już nie. I tak 5 letnia sprawna butla musiała zostac wymieniona na nową.