Mam już pierwsze spostrzeżenia. Jeśli chodzi o tej czujnik NTK (NGK) to wygląda na to, że z T18SED działa poprawnie.
Samochód odpala bezproblemowo. Sytuacja z obrotami też się poprawiła i to mimo nieszczelnego dolotu, bo znów mam ten nieszczęsny rezonator do ogarnięcia.
Jednak muszę nadmienić, że czujnik NTK, pomimo iż wygląda na to, że działa poprawnie, nie jest P&P. (pomimo tego, że w opisie kompatybilnych numerów widnieje 96 330 547, jak oryginalny czujnik). Jak widać na zdjęciu porównawczym (poniżej), umiejscowienie takiego plastikowego ząbka w środku gniazda się różni. W związku z czym, trzeba było trochę porzeźbić wtyczkę tapeciakiem. Aczkolwiek oznaczenia pinów się zgadzały, to zdecydowałem się porzeźbić i działa. Zresztą, na torebce z tym czujnikiem jest informacja, że po otwarciu nie ma możliwości zwrotu. Ja sprawdziłem wielkość, umiejscowienie ucha, ilość pinów, także oznaczenia funkcji pinów były widoczne i możliwe to porówania - to wszystko pasowało.
Gdzieś spotkałem się z takim komentarzem, żeby uważać na wersję (prawa/lewa), ale byłem przekonany, że chodzi o umiejscowienie tego mocującego ucha na śrubę, bo faktycznie występują takie mające je po prawej lub lewej stronie. Ale warto pamiętać, że podobnie sytuacja ma się z tym ząbkiem (pozycjonującym wtyczkę w gnieździe, o ile dobrze to nazywam?)