Dzisiaj wymieniłem sobie moduł PWM dla sterowania DRL w lampach przecimgłowych. Niestety moduł od którego zaczął się ten wątek zaczął zdychać, lampy świeciły coraz słabiej choć i tak ustawienie max 35% wydawało się być mizerne. Podsumowując inne kłopoty z nim, które opisałem wcześniej - generalnie go nie polecam.
Zakupiłem inny moduł - LEPARD AM.010.1
http://lepard.eu/modul-swiatel-do-jazdy-dziennej-drl/

Wygląda profesjonalnie i oczywiście jest droższy. Jednak jakość wykonania zdecydowanie inna. Wszystko elegancko szczelnie zabezpieczone przed warunkami środowiskowymi,

nawet gniazdko USB ma silikonową zaślepkę. Jest konfiguracja z PC, no i szeroki zakres możliwości ustawienia jasności świecenia lamp żarowych od 10..70% wypełnienia PWM. Jest możliwość konfiguracji współpracy z nowoczesnym systemem zasilania elektrycznego pojazdu, czyli tak jak w chevroletach cruze i orlando ("ładowanie inteligentne"), gdzie konieczne jest stosowanie wyłączających się DRL z zaniku sygnały zapłonu a nie z poziomu napięcia. Ustawiłem zapalenie po osiągnięciu 13,4V a wyłączenie z sygnału po stacyjce. Moduł posiada jeszcze kilka bajerów i gadgetów nad, którymi się nie skupiałem bo mnie interesowało tylko wykorzystanie do zapalania św przeciwmgłowych w ograniczonym poborze mocy jako DRL. Ustawiłem sobie w domu na biurku PWM(jasność) na 60% i wg mnie jest ok, może nawet by 50% wystarczyło ale na razie tak zostawię.