P0123
P1693
Co one oznaczają i czym mogą być spowodowane: Chevrolet Evanda 2.0 2005 rok.
Proszę o jakąś diagnozę i pomoc w usunięciu usterki jeśli takowa występuje.

Witam a co pan myśli o zaworze EGR prawdopodobnie padł muszę odpiąć i zobaczyć jak auto będzie reagowało na jazdę z odpiętym zaworem???wszim pisze: ↑30 lip 2019, o 22:49Ja za to jestem zaciętym diagnostykiem i nie odpuszczam póki nie znajdę wytłumaczenia objawu. W moim "służbowym ogródku" już wszyscy moi współpracownicy wiedzą, że nie przyjmuję do wiadomości rozwiązania - coś zmieniłem i już działa ok, ale nie wiem dlaczego. NIE MA TAKIEJ OPCJI ! Wada dopiero wtedy jest uznana za usuniętą, gdy jest poznana przyczyna i ta przyczyna jest świadomie wyeliminowana i potwierdzona testem. Nie ma znaczenia czy to dotyczy błędu w software, schemacie elektroniki czy wadzie fabrycznej zastosowanego komponentu.
To zapraszam do działu utrzymania ruchu, tu nie ważne co się zrobiło, ważne że maszyna jak najszybciej ruszyławszim pisze: ↑30 lip 2019, o 22:49Ja za to jestem zaciętym diagnostykiem i nie odpuszczam póki nie znajdę wytłumaczenia objawu. W moim "służbowym ogródku" już wszyscy moi współpracownicy wiedzą, że nie przyjmuję do wiadomości rozwiązania - coś zmieniłem i już działa ok, ale nie wiem dlaczego. NIE MA TAKIEJ OPCJI ! Wada dopiero wtedy jest uznana za usuniętą, gdy jest poznana przyczyna i ta przyczyna jest świadomie wyeliminowana i potwierdzona testem. Nie ma znaczenia czy to dotyczy błędu w software, schemacie elektroniki czy wadzie fabrycznej zastosowanego komponentu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość