Witam, od 2 tygodni mam problem z radiem fabrycznym (Bosch z nawigacją i kamerą cofania) samochód mam od nowości więc sprzęt nie był wymieniany, za pierwszym razem zauważyłem, że po odpaleniu silnika ekran jest wyłączony i samochód nie wydaje dźwięków akustycznych np. przy kierunkowskazach, po przejechaniu kilku kilometrów radio się załączyło samo i znów wszystko działało przez kilka następnych kilometrów

następnie ekran zapalał się kilkukrotnie aż znów wyłączył się całkowicie. Po sprawdzeniu w necie porad już istniejących sprawdziłem bezpieczniki pod klapą nr 35 i pod kierownicą 1,4,5, okazało się że wszystkie ok wiec filmik na YT i wyciągnąłem radyjko, wszystkie wtyczki były dociśnięte ale radyjko zabrałem do domu i rozkręciłem, wniosek - żadnych śladów śniedzi, spalenizny radio w środku (płyta główna)jak nowe. Po włożeniu i zapięciu wszystkich wtyczek dalej zima. Odpaliłem auto i po kilku minutach znowu się włączyło i działało bez zarzutu przez kolejnych parę dni i kiedy się cieszyłem że problem mam za sobą to radio znów raz grało raz nie.Podczas jazdy na odcinku ok 20km potrafiło się wyłączyć i załączyć samoistnie kilka razy, w pewnym momencie pojawił się komunikat aktualizuj system jak dałem ok pasek stanu aktualizacji zatrzymywał się na 88% i pojawiał się komunikat że aktualizacja się nie powiodła, po wszystkim komunikat że radio się musi zresetować i po ok 1min załączyło się ponownie na chwile, potem powtórka z rozrywki raz działało raz nie, komunikat o aktualizacji pojawił się jeszcze kilkukrotnie, czasami po włączeniu muzyka leciała ale nie szło zmienić stacji innym razem brak godziny i temperatury na wyświetlaczu, czasami wyświetlacz nie wyświetlał wszystkich komunikatów i nawigacja nie działała, teraz od dwóch dni ciemny ekran, wymieniłem profilaktycznie bezpieczniki na nowe 35, i 1,4,5. radio jeszcze raz wyciągnąłem i założyłem na nowo ale dalej zima. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem lub podpowie na których pinach wtyczki mogę sprawdzić napięcie, podejrzewam że może być problem z zasilaniem radia.
Dodano po 49 minutach 34 sekundach:
Przesyłam parę zdjęć radia