zamiana żarówek na LEDy - miganie

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
kroom1
Bywalec
Reputacja: 0
Imię: Tomek
Samochód: Captiva 08r. 2.0vcdi
Silnik:
Kontakt:

zamiana żarówek na LEDy - miganie

Post autor: kroom1 » 17 wrz 2018, o 18:32

cześć,

próbowałem zamienić żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej oraz żarówki trzeciego światła stop na ich LEDowe odpowiedniki. Mowa o żarówkach 5W5. Kupiłem kilka rodzajów - tanie, drogie z can busem i bez. Wszystkie migają. Czy ktoś wie jak temu zaradzić?
Wymieniłem również wszystkie żarówki wewnątrz pojazdu na LEDy i wszystko działa prawidłowo, nic nie mruga. Mam również dodatkowe światła dzienne LEDowe i one też nie migają. Jest to dziwne i nie wiem jak to ogarnąć. Captiva I 2008r. 2.0 diesel.

Awatar użytkownika
adammalecki
Specjalista
Reputacja: 11
Imię: Adam
Samochód: Cruze LS+MR,Spark LT
Silnik: 1.6 124KM, 1.2 84KM
Kontakt:

Re: zamiana żarówek na LEDy - miganie

Post autor: adammalecki » 17 wrz 2018, o 21:14

Witam,
Kilka dni temu też zmieniłem podświetlenie tablicy rejestracyjnej na Led.U mnie nic nie mruga. Nic specjalnego średnia klasa cenowa z Allegro. Przeważnie mrugają trefne lub gdy napięcie jest za niskie. Sprawdź podłączając na krótko do akumulatora , jak mrugają to do kosza. Jak jest ok to sprawdź napięcie w gnieździe pod obciążeniem. Najlepiej jakimś miernikiem analogowym, cyfrowe z powodu błędu dyskretyzacji pokażą czasem dyskotekę. Jeśli napięcie będzie za niskie szukaj przyczyny. Jeszcze gdyby nic nie pomagało to spróbował bym do obwodu na próbę dodać kondensator jakieś 1000 uF.
Nic nie jest szczególnie trudne, jeżeli podzielisz to na małe zadania.
- Henry Ford

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Nadwozie / Wnętrze”