Wskaźnik poziomu paliwa Captiva 2.0 Diesel 2007r.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Piotr
- Samochód: Captiva
- Silnik: 2.0, 163KM, diesel
- Kontakt:
Wskaźnik poziomu paliwa Captiva 2.0 Diesel 2007r.
Witam, problem jak w temacie a mianowicie, po przekręceniu stacyjki na zapłon wskaźnik pokazuje stan zbiornika (nieprawidłowo bo auto zatankowane do pełna a pokazuje 3/4) a po odpaleniu auta wskazówka spada do zera. Pierwsza diagnoza to uszkodzony pływak. Wymieniłem na nowy niestety sutuacja ta sama. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Z góry dziękuję za pomoc
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 2
- Imię: Przemek
- Samochód: Captiva 2.0D MT 2007
- Silnik: 2.0, diesel, 150KM
- Kontakt:
Re: Wskaźnik poziomu paliwa Captiva 2.0 Diesel 2007r.
Ale to zawsze?
U mnie dzieje się tak czasami, od początku, kiedy mam auto czyli kilka ładnych lat. Potrafi w casie jazdy spaść do zera, po czym po kilku minutach się podnieść, działo się to może raz, albo ze 2x w roku. Teraz częściej i pokazuje np. 1/4, a za chwilę wraca do właściwego poziomu 3/4. Teraz to kilka razy w miesiącu. Podobno to moduł komfortu.
U mnie dzieje się tak czasami, od początku, kiedy mam auto czyli kilka ładnych lat. Potrafi w casie jazdy spaść do zera, po czym po kilku minutach się podnieść, działo się to może raz, albo ze 2x w roku. Teraz częściej i pokazuje np. 1/4, a za chwilę wraca do właściwego poziomu 3/4. Teraz to kilka razy w miesiącu. Podobno to moduł komfortu.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Za każdym razem, miesiąc temu po odpaleniu wskazówka opadła i tak jak pisałem, na zapłonie pokazuje błędnie a po odpaleniu opada. Nie było wcześniejszych oznak.
-
- Aktywny
- Imię: Korneliusz
- Samochód: Captiva 2.0 D 4WD 07
- Silnik:
- Kontakt:
Mam takie samo auto , i objaw ten sam. Jeżdżę z tym już ponad pół roku.
W wielu miejscach pytałem , odpowiedź jest taka że winny jest moduł komfortu. On to obsługuje te funkcje.
Jest w kabinie , po zdjęciu obudowy tunelu dźwigni zmiany biegów , w głębi , pod deską rozdzielczą. Po tylu latach śniedzieją złącza , pojawiają się zimne luty. Jeszcze się za to nie wziąłem , czekam na cieplejsze dni.
Na YT jest jeden filmik nie po polskiemu.
https://www.youtube.com/watch?v=jwm2AsixCWk
W wielu miejscach pytałem , odpowiedź jest taka że winny jest moduł komfortu. On to obsługuje te funkcje.
Jest w kabinie , po zdjęciu obudowy tunelu dźwigni zmiany biegów , w głębi , pod deską rozdzielczą. Po tylu latach śniedzieją złącza , pojawiają się zimne luty. Jeszcze się za to nie wziąłem , czekam na cieplejsze dni.
Na YT jest jeden filmik nie po polskiemu.
https://www.youtube.com/watch?v=jwm2AsixCWk
-
- Świeżak
- Kontakt:
Dzięki wielkie za pomoc, jak się zrobi cieplej to się za to biorę. Pozdrawiam.
-
- Aktywny
- Imię: Korneliusz
- Samochód: Captiva 2.0 D 4WD 07
- Silnik:
- Kontakt:
No i co @zursus dobrałeś sie do tego modułu komfortu ?
Ja jeszcze nie bo skumulowało mi się więcej zajęć i tak odkładam.
A captusia jeżdzi i nie protestuje więc sobie myslę - ach już w tym tygodniu naparawię to.
Naprawię na pewno...
Ja jeszcze nie bo skumulowało mi się więcej zajęć i tak odkładam.
A captusia jeżdzi i nie protestuje więc sobie myslę - ach już w tym tygodniu naparawię to.
Naprawię na pewno...