Witajcie
Szukam captivy z silnikiem 2.4 benzyna ale większość nie posiada nawet komputera pokładowego. (spalanie, temp na zewnątrz) Czy w aucie jest wiązka pod ten wyświetlacz? Czy raczej trzeba ciągnąć wiązki ręcznie?
Dodanie komputera pokładowego to captivy bez tej funkcji.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 1
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 2.0TCDI
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Dodanie komputera pokładowego to captivy bez tej funkcji
Znając politykę firmy = oszczędności, brak takiej wiązki, więc skórka za wyprawkę, koszta montażu będą niewspółmierne - inaczej mówiąc operacja z tych mało opłacalnych, ale zrobisz jak uważasz, kto bogatemu zabroni...
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
- wojbur
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 2
- Imię: Wojtek
- Samochód: Hyundai ix20
- Silnik: 1.6 125 KM
- LPG: tak
- Kontakt:
Może tzw. uniwersalny komputer pokładowy dałoby rade wrzucić? Ma tylko kilka podstawowych funkcji ale koszty w miare ok
Wysłane z mojego QUANTUM_3_500 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego QUANTUM_3_500 przy użyciu Tapatalka
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Jak już to chyba lepiej UKP REveltronics czy jakoś tak wsadzić. Koszt to około 250 zł. + czas na podłączenie.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- gocek_wawa
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Michał
- Samochód: Captiva c-100 2,4b+g
- Silnik:
- Kontakt:
w mojej captivie 2,4 b tez nie ma komputera pokładowego, ale po podłączeniu elm na obd 2 przez bluetooth z telefonem i z aplikacja torque mam wszystkie informacje tj, temp płynu chłodzacego , tem na zewnatrz, spalanie chwilowe całkowite, kat wyprzedzenia zapłonu i wiele wiele innych informacji, tyle ze to na telefonie , i mysle teraz o jakims tablecie w miejsce navi ktory bedzie te informacje wyswietlał cały czas. dodatkowo.
czyli idac tym tropem dokupujac komputer pokładowy od innej captivy z tym samym silnikiem mozliwe ze bedzie to współpracowało. oszczednosci firmy oszczednosciamii, ale nie wydaje mi sie zeby produkowali kilka rodzajow wiazek elektrycznych, raczej jedna dla benz i jedna dla diesla tyle ze brak jest odbiorników ale moge sie mylic. captive mam dopieor miesiac i nie zgłębiłem jej wszystkich tajemnic. pozdrawiam
czyli idac tym tropem dokupujac komputer pokładowy od innej captivy z tym samym silnikiem mozliwe ze bedzie to współpracowało. oszczednosci firmy oszczednosciamii, ale nie wydaje mi sie zeby produkowali kilka rodzajow wiazek elektrycznych, raczej jedna dla benz i jedna dla diesla tyle ze brak jest odbiorników ale moge sie mylic. captive mam dopieor miesiac i nie zgłębiłem jej wszystkich tajemnic. pozdrawiam

- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Takie rozwiązanie tylko przez ASO o ile możliwe, bo koniczne będą procedury programowania i rejestracji w systemie innego licznika.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka