Witam wszystkich.
Mam problem z kluczykiem a mianowicie, gdy jest ciepło na zewnątrz kluczyk działa bez problemu, lecz kiedy temperatura spadnie kluczyk przestaje działać, bądź się zacina. Myślicie, ze bateria do wymiany? Auto posiadam od 2 lat i widzę, że ktoś próbował coś z tym zrobić, ale mu się chyba nie udało bo gwint śrubki w obudowie jest wyślizgany i nie mogę tego rozkręcić. Wiecie może jak rozebrać ten kluczyk? Auto z 2006r. W załączeniu zdjęcie kluczyka
Pozdrawiam
kluczyk raz działa raz nie.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Michał
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
kluczyk raz działa raz nie.
- Załączniki
-
- Zdj2.jpg (593.93 KiB) Przejrzano 2062 razy
-
- Zdj1.jpg (639.2 KiB) Przejrzano 2062 razy
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: kluczyk raz działa raz nie.
Rozwiercić i dać nową śrubkę.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Pierwszy raz widzę, aby nie można było wykręcić małej śrubki z plastiku, do tego stopnia, że już było wiercenie.
Jak masz może klucze torx, to może spróbuj dobrać taki rozmiar, który już tam się nie mieści , lekko nabić o odkręcić, wydaje mi się, że jak nikt śrubki tam nie wkleił to nie powinno być większych oporów. A jak nie pójdzie, to małe wiertełko, delikatnie rozwiercić i kombinować później jak to złożyć
.
A co działania kluczyka, to na 99% bateria, bo wiadomo , że bateria w niższych temperaturach traci swoją sprawność, a jak już jest rozładowana to wystarczy kilka stopni mniej i d...a.
Jak masz może klucze torx, to może spróbuj dobrać taki rozmiar, który już tam się nie mieści , lekko nabić o odkręcić, wydaje mi się, że jak nikt śrubki tam nie wkleił to nie powinno być większych oporów. A jak nie pójdzie, to małe wiertełko, delikatnie rozwiercić i kombinować później jak to złożyć

A co działania kluczyka, to na 99% bateria, bo wiadomo , że bateria w niższych temperaturach traci swoją sprawność, a jak już jest rozładowana to wystarczy kilka stopni mniej i d...a.
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 26
- Imię: Andrzej
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
A drugiego kluczyka nie dostałeś?
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Michał
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedzi. Drugi kluczyk oczywiście mam lecz bez nadajnika-sam grot. Co do torx to spróbuję;) Dam znać jak coś zdziałam, gdyż obecnie nie mam czasu.)