Brak ładowania ?

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
damianos123
Świeżak
Posty: 2
Rejestracja: 5 cze 2022, o 15:15
Reputacja: 0
Imię: Damian
Samochód: CaptivaLT2008r
Silnik: 2.0 D 150KM
Lokalizacja: PL
Kontakt:

Brak ładowania ?

Post autor: damianos123 » 22 lis 2022, o 15:38

Cześć mam problem mam captive 2.0d z 2008r przedlifta sytuacja wygląda tak że nie dawno jechałem do miasta i zapaliła mi się choinka w tym znaczek akumulatora oraz podczas jazdy było słychać trzeszczenie z skrzynki bezpieczników od pasażera wymieniłem akumulator bo po sprawdzeniu okazał się trup lecz po wymianie nadal to samo co może być przyczyną ?
I jakie są główne bolączki captivy dotyczące ładowania ?

Wysłane z mojego moto g(10) przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 22375
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Reputacja: 192
Imię: Krzysztof
Samochód: Hyundai Tucson
Silnik: 1.6T 150KM
LPG: NIE
Inny samochód: Toyota Yaris Hybrid
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Brak ładowania ?

Post autor: etac » 22 lis 2022, o 17:42

poszukaj na forum, ale jak regulator to szukaj oryginału. Captiva nie lubi zamienników w alternatorze.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2011-2021 Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Elektryka / Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość