Wyciek oleju
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Piotr
- Samochód: Captiva
- Silnik: 2.4 136km
- LPG: Stag
- Kontakt:
Wyciek oleju
Witam wszystkich mam problem z wyciekiem oleju z tyłu silnika u góry tam koło dolotu w tym zbiorniku zbiera się olej i wyzuca go po silniku i leci na tłumik po zdjęciu tej puszki jest cała zachlapana olejem pomóżcie bo niemam koncepcji co to może być ten olej leci do tej puchy z tego węża spod pokrywy zaworow
Dodano po 11 minutach 20 sekundach:
Dodam że jest to captiva z silnikiem 2.4 benzyna dohc 136 koni
Dodano po 11 minutach 20 sekundach:
Dodam że jest to captiva z silnikiem 2.4 benzyna dohc 136 koni
- Arbi
- Wymiatacz
- Reputacja: 33
- Imię: Albert
- Samochód: Epica
- Silnik: 2.5 24V, 156KM, benz.+LPG
- LPG: Vialle LPE-7 (LPi)
- Kontakt:
-
- Świeżak
- Kontakt:
Re: Wyciek oleju
Witaj na zdjęciu będzie ciężko coś zobaczyć bo to tam z tyłu jest ale sprobuje
Dodano po 22 minutach 49 sekundach:
W tej puszcze się zbiera olej i wyzuca go przez łączenie tam gdzie jest opaska łącza ta puchę z dolotem
Dodano po 1 minucie 59 sekundach:
Na zdjęciu nic nie widać do tej puchy się dostaje wężem który leci spod pokrywy zaworów taki gumowy to chyba od odmy myślałem że odma jest zatkana ale w tym silniku nuewystepuje
Dodano po 13 minutach 38 sekundach:
Zrobiłem to zdjęcie ale kolego nawet niewiem jak je udostępnić może pomożesz albo gdzieś in dziej ci udostepnie
Dodano po 37 sekundach:
Zrobiłem to zdjęcie ale kolego nawet niewiem jak je udostępnić może pomożesz albo gdzieś in dziej ci udostepnie
Dodano po 22 minutach 49 sekundach:
W tej puszcze się zbiera olej i wyzuca go przez łączenie tam gdzie jest opaska łącza ta puchę z dolotem
Dodano po 1 minucie 59 sekundach:
Na zdjęciu nic nie widać do tej puchy się dostaje wężem który leci spod pokrywy zaworów taki gumowy to chyba od odmy myślałem że odma jest zatkana ale w tym silniku nuewystepuje
Dodano po 13 minutach 38 sekundach:
Dodano po 37 sekundach:
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 2
- Imię: Przemek
- Samochód: Captiva 2.0D MT 2007
- Silnik: 2.0, diesel, 150KM
- Kontakt:
Jak nie tu w poście, to masz taki portal np. www.pokazywarka.pl Wrzuć tam i tu wklej linka.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Dzisiaj j niedam rady bo jestem w pracy a może coś bez zdjecia
- bart82
- Bywalec
- Reputacja: 1
- Imię: Bartłomiej
- Silnik: 2.4 4WD
- LPG: Lovato Smart
- Kontakt:
Rozumiem że olej do puszki nad przepustnicą dostaje się tym wężem gumowym spod łącznika elastycznego filtra powietrza?Są dwa ten grubszy po lewej.
Możliwe że masz przytkany EGR/kanał olejowy z prawej strony silnika przy przetloczeniu gdzie jest odpływ oleju spod pokrywy rozrządu.Za podstawą EGR też idzie jeden wąż gumowy do dolotu ale on łączy się bodajże z samym kolektorem dolotowym.
Inna przyczyna to przedmuchy i pcha ci olej w dolot.
Możesz zrobić prosty eksperyment odpinajac ten wąż z lewej strony od wlewu oleju (grubszy) podpinając w to miejsce inny z pojemnikiem na olej .
Możliwe że masz przytkany EGR/kanał olejowy z prawej strony silnika przy przetloczeniu gdzie jest odpływ oleju spod pokrywy rozrządu.Za podstawą EGR też idzie jeden wąż gumowy do dolotu ale on łączy się bodajże z samym kolektorem dolotowym.
Inna przyczyna to przedmuchy i pcha ci olej w dolot.
Możesz zrobić prosty eksperyment odpinajac ten wąż z lewej strony od wlewu oleju (grubszy) podpinając w to miejsce inny z pojemnikiem na olej .
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 90
- Imię: Jan
- Samochód: ORLANDO 2.0l VCDI
- Silnik: 163KM, diesel
-
- Świeżak
- Kontakt:
Panel komfortu
Witam jak sprawdzić czy moja captiva ma sterowanie automatyczne świateł i wycieraczek