Emulator DPF do 2.2D

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
cysiokysio
Aktywny
Reputacja: 2
Imię: Krzysiek
Samochód: Captiva 2.2D 2012r
Silnik:
Kontakt:

Emulator DPF do 2.2D

Post autor: cysiokysio » 8 sie 2019, o 08:58

Witam,

Zastanawiam się nad wywaleniem DPF-a z mojej Captivy ale takiego w pełni odwracalnego w domowym garażu. Na razie mój filtr jest sprawny i nie chciałbym go rozwalać. Dorobił bym sobie poprostu jakis pusty przelot i wstawił zamiast filtra i to nie sprawi mi raczej problemu. Problemem będzie soft, nie chciałbym go na stałe zmieniać i dlatego zastanawiam się nad jakimś emulatorem.
Może ktoś polecić lub odradzić sprawdzony przez siebie emulator DPF-a do Captivy?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Reputacja: 300
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Kontakt:

Re: Emulator DPF do 2.2D

Post autor: etac » 8 sie 2019, o 13:35

emulatory nie działają ze względu na to ze poza wypalaniem z powodu zapchania się filtra, jest jeszcze wypalanie po określonej liczbie kilometrów. Proces przeprogramowania nie jest procesem nie odwracalnym. Możesz sobie zgrać oryginalne oprogramowanie, a potem je przywrócić w razie potrzeby, ale na ominiecie pracy DPF, nie ma innej opcji jak wymiana oprogramowania.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe

cysiokysio
Aktywny
Reputacja: 2
Imię: Krzysiek
Samochód: Captiva 2.2D 2012r
Silnik:
Kontakt:

Re: Emulator DPF do 2.2D

Post autor: cysiokysio » 9 sie 2019, o 08:22

o tym że kilometry mają też znaczenie to się domyślałem bo u mnie nie ważne ile jest % zapełnienia zawsze jak mija 800 km to się wypala. Nie mniej jednak myślałem że może jest jakiś emulator który to obsługuje np symulując jakieś krótkie wypalanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Mechanika”