brak mocy po dłuzym postoju
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Wojtek
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
brak mocy po dłuzym postoju
Witam mam problem z moim chevroletem silnik 2.0 150 km tz. jak zapalam samochód to obrotomierz mi troche faluje i brak mocy turbo dziura, na desce nie pojawia sie bład a silnik nie wkreca sie na obroty. ujade z 3-5 km zgasze znów zapale wszystko OK wraca do normalnosci. i to jest tylko na zimnym silniku jak sie już zagrzeje nie ma żadnego problemu albo jak rano włacza sie sanie też nie żadnych objaw. wymieniłem już przepływomierz, map-sensor,przepustnice alternator i sprawdzałem pod ciśnienie i dalej już nie wiem co robic. Jak miał ktos taki przypadek prosze o rade albo o pomoc z góry dziekuje.
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 2
- Imię: Przemek
- Samochód: Captiva 2.0D MT 2007
- Silnik: 2.0, diesel, 150KM
- Kontakt:
Re: brak mocy po dłuzym postoju
A kompresja?
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Sprawdzałem, raczej przy wymianie rozrządu sprawdzał mi mechanik wszystko mówił ok. zastanawiam sie jeszcze nad czujnikiem położenia wału.
Dodano po 32 sekundach:
Sprawdzałem, raczej przy wymianie rozrządu sprawdzał mi mechanik wszystko mówił ok. zastanawiam sie jeszcze nad czujnikiem położenia wału.
Dodano po 32 sekundach:
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 2
- Imię: Przemek
- Samochód: Captiva 2.0D MT 2007
- Silnik: 2.0, diesel, 150KM
- Kontakt:
Przy czujniku położenia wału by kręcił i nie odpalał. No i wyskoczyłby błąd.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
W tym problem że żadnego błedu mi nie wywala. obstawiałem na przepustnice bo nie raz mi wskoczył na obroty i zgasł, zapaliłem znów obroty ok ale auto sie nie wkreca max 3500 obrotów, przejade tak z 3 km zgasze odpale jest ok. tylko przepustnice wymieniłem.