Obudowa filtra paliwa 2,0D

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
Galla1
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Daniel
Samochód: Captiva
Silnik:
Kontakt:

Obudowa filtra paliwa 2,0D

Post autor: Galla1 » 10 sty 2017, o 18:11

Witam,

Ostatnie mrozy chyba przyczyniły się do rozszczelnienia obudowy filtra paliwa, (najpierw nie chciał palić w te duże mrozy, teraz z obudowy tryska ropą) wzdłuż takiego karbu który tam jest, jest drobne pęknicie z góry na dół. I teraz moje pytanie do kolegów na forum - miał ktoś już do czynienia z tą obudową - na alegro używki drogie jak diabli 500-600 pln, czy może podeszła by obudowa od innego modelu lub innej marki. A może jakiś mocny klej lub spawanie plastikiem ( czy ma to wogóle sens) . Prosze o pomoc.

kodasVW
Aktywny
Imię: Wojciech
Samochód: Captiva 2.0VCDI 2008
Silnik:
Kontakt:

Re: Obudowa filtra paliwa 2,0D

Post autor: kodasVW » 11 sty 2017, o 18:33

Chyba w filtrze była woda i rozsadziło. Co do spawania to nie wiem to nie zderzak to jakiś taki gruby i dziwny plastik. Mam gdzieś kompletną obudowę filtra bo był kawałek wyłupany, przy zatrzasku wężyka w pokrywce ale cała obudowa była ok.

Galla1
Świeżak
Imię: Daniel
Samochód: Captiva
Silnik:
Kontakt:

Re: Obudowa filtra paliwa 2,0D

Post autor: Galla1 » 30 sty 2017, o 10:29

Uporałem się z problemem, oczwiście klejenie odpada szkoda czasu i zachodu, zamówilem obudowe w sklepie.. co prawda minimalnie sie różni od oryginalnej ale wężyki i wtyczki pasują i najważniejsze auto jeżdzi. Obudowa z filtrem 330pln. Nie jak na allegro 500-600 używana sama obudowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Mechanika”