Wybierak skrzyni biegów

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
PERY
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Piotr
Samochód: Captiva
Silnik:
Kontakt:

Wybierak skrzyni biegów

Post autor: PERY » 28 lis 2016, o 16:40

Powitać!
Mam mały albo duży problem. Mianowicie chodzi o działanie skrzyni biegów...coraz cześciej trudno szybko zapiąć 2 i 4 bieg,po za tym jest bardzo luźny lewarek skrzyni biegów (lata w każdą stronę). Po dzisiejszej wizycie w ASO dowiedziałem się że wyrobiony jest wybierak i to on stanowi problem...koszt 1700 zł części i robocizna.
Co z tym robić? wykonać naprawę w ASO czy może szukać jakiś innych patentów? Na necie nawet nie ma gdzie takiej części nowej kupić.
Może ktoś miał taki problem i coś doradzi lub poleci jakiegoś sprawnego mechanika w okolicach Krakowa?
Z góry dzieki

wojtastar
Świeżak
Imię: Войтек
Samochód: Captiva
Silnik:
Kontakt:

Re: Wybierak skrzyni biegów

Post autor: wojtastar » 29 lis 2016, o 19:59

Jeżeli to jest na pewno wybierak to na Alidrogo kosztuje od 40zł. Oczywiście używany. W Zafirach były nawet reperaturki, oglądnij filmiki na Youtube jak zdiagnozować wybierak.

mario19999
Świeżak
Imię: mariusz
Samochód: Captiva2.0 150KM2006
Silnik:
Kontakt:

Re: Wybierak skrzyni biegów

Post autor: mario19999 » 24 gru 2016, o 09:54

Witam podłącze się do tematu , nie moge nigdzie znaleźć filmików o naszym wybieraku i stad moje pytanie czy opel zefira ma ten sam wybierak czy jednak sie to rożni ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Mechanika”