Powitać!
Mam mały albo duży problem. Mianowicie chodzi o działanie skrzyni biegów...coraz cześciej trudno szybko zapiąć 2 i 4 bieg,po za tym jest bardzo luźny lewarek skrzyni biegów (lata w każdą stronę). Po dzisiejszej wizycie w ASO dowiedziałem się że wyrobiony jest wybierak i to on stanowi problem...koszt 1700 zł części i robocizna.
Co z tym robić? wykonać naprawę w ASO czy może szukać jakiś innych patentów? Na necie nawet nie ma gdzie takiej części nowej kupić.
Może ktoś miał taki problem i coś doradzi lub poleci jakiegoś sprawnego mechanika w okolicach Krakowa?
Z góry dzieki
Wybierak skrzyni biegów
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Piotr
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Świeżak
- Imię: Войтек
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Wybierak skrzyni biegów
Jeżeli to jest na pewno wybierak to na Alidrogo kosztuje od 40zł. Oczywiście używany. W Zafirach były nawet reperaturki, oglądnij filmiki na Youtube jak zdiagnozować wybierak.
-
- Świeżak
- Imię: mariusz
- Samochód: Captiva2.0 150KM2006
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Wybierak skrzyni biegów
Witam podłącze się do tematu , nie moge nigdzie znaleźć filmików o naszym wybieraku i stad moje pytanie czy opel zefira ma ten sam wybierak czy jednak sie to rożni ?