Cześć,
Captiva 2.4 2006 4x4 manual5biegow
Myslalem ze problemy z przerywaniem i duszeniem sie na jałowym minely... Do dzisiaj.
Stalem okolo 5min na wlaczonym silniku i nagrle zaczela sie krztusic i zgasla. Drugie odpalenie po paru kreceniach zalapala ale totalny brak mocy. Ja pedal w podłogę ona jak by przyspawana do drogi i po chwili lalpie moc i znowu muli.
Jak pod jechalem pod dom byl straszny smrod spalenizny(nie hamulce) a kolektor i dwururka praktycznie rozpalona do czerwoności- az sie świeciła.
Juz bylem w trzech warsztatach i wszyscy mowia ok jedynie tylko cos swieci sie blad sondy lambda... Na zimnym jest idealna. Zauwazylem ze dzieje sie to po dlugim zjeździe na na biegu bez gazu.
Juz nie mam sily do tych warsztatów... Jezdze z dziećmi. Jak moze byc ok skoro takie numery sie dzieją?
Pytanie o dobry warsztat w trójmieście
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva 2.4 4x4 2006
- Silnik:
- Kontakt:
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Pytanie o dobry warsztat w trójmieście
Ale potrzebne są konkretne odczytane błedy, żeby podjąć dzialania
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Etac... Ponoc wszystkie trzy warsztaty robil diagnostyke i nic im nie wyszlo prócz egr i lambdy. Ponoc mieli ja odpalona po kilkanascie min, rozgrzaną i nic. Do zbiornika tez zagladali i tez niby nic.
Dla tego szukam dobrego warsztatu bo to, że bledami nie sypie to nie znaczy ze problemu niema. Wtedy auto bierze sie na druty i sprawdza element po elemencie...
Dla tego szukam dobrego warsztatu bo to, że bledami nie sypie to nie znaczy ze problemu niema. Wtedy auto bierze sie na druty i sprawdza element po elemencie...
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
ale po to wymyśli błędy, po to wymyślili urządzenia diagnostyczne, aby to one nam pomagały w diagnostyce pojazdu.
To jest tak jakbym ci powiedział ze mam bolę brzucha jednocześnie z silnym bolem z tylu pleców, bez USG i paru rentgenów, nie zawsze będziemy musieli iść do chirurga. To samo jest tutaj, dobre urządzenie diagnostyczne, (nie jakiś tam wtyk pod obd) a lista z błędami pozwoli nam uruchomić właściwą procedurę diagnostyczną.
To jest tak jakbym ci powiedział ze mam bolę brzucha jednocześnie z silnym bolem z tylu pleców, bez USG i paru rentgenów, nie zawsze będziemy musieli iść do chirurga. To samo jest tutaj, dobre urządzenie diagnostyczne, (nie jakiś tam wtyk pod obd) a lista z błędami pozwoli nam uruchomić właściwą procedurę diagnostyczną.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 26
- Imię: Andrzej
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
Ładne mi 'oprócz". I co powiedzieli: jedź pan do domu, ten model tak ma???invisiblekid pisze:...nic im nie wyszlo prócz egr i lambdy..
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Mniej wiecej cos takiego... "U mnie dziala, nie ma bledow- nie ma problemow, musialo byc chwilowe"
Takich fachowcow mamy...
Takich fachowcow mamy...
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Jak sie zachowuje, silnik w którym zawiesi się w pozycycji otwartej egr? Chodzi o to silnik się nagrzał, brak obciążenia, egr się otwiera, zaczyna recylkulację i w tej pozycji sie zawiesza.
Jakie w tym momencie są objawy kiedy próbuje ruszyć lub przyspieszyć?
Jakie w tym momencie są objawy kiedy próbuje ruszyć lub przyspieszyć?