Witam!!!
Jakiś czas temu kupiłem navi od captivy i chciałem ja zainstalować. Niestety póki co uważam, że się nie da.
W trakcie walki coś zwarłem i uszkodziłem wyświetlanie wszystkiego na klimatroniku tj temp. zew. tego co zmieniam w klimatroniku, przebiegu, spalania. Sam wyswietlacz jest napewno sprawny(podmieniałem), podobnie jak przycisko/kreciołki od klimatronika(podmieniałem).
Kable we wtyczce napewno są poprawnie ułożone. Kilkukrotnie rozkładałem wtyczkę i praktycznie znam układ na pamięć.
Moje pytanie co steruje wyświetlaczem?
Popsułem klimatronik :(
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Piotr
- Samochód: Epica
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Bywalec
- Reputacja: 1
- Imię: darek
- Samochód: captiva 2.0 D
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Popsułem klimatronik :(
Wyświetlaczem steruje procesor w środku jeżeli nic nie wyświetla to najprawdopodobniej nie ma zasilania 5v procek lub jest uszkodzony ale ciężko stwierdzić na odległość. Daj do dobrego elektronika powinien z tym sobie poradzić.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Piotr
- Samochód: Epica
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Popsułem klimatronik :(
Witam po dłuższej nieobecności.
Okazało się, że wyświetlacz działa(jeden). Być może podmieniałem zly na niesprawny.
Działa mi wyświetlanie klimatronika, oraz zasięg. Niestety nadal nie działa spalanie, czas jazdy i średnia predkość. Zeby się upewnić kupiłem nowy używany wyświetlacz, ale nic się nie zmieniło.
Ze schematu wywnioskowałem, że chyba upaliłem sygnał idący z ecu w ecu. Czy sie myle?
Okazało się, że wyświetlacz działa(jeden). Być może podmieniałem zly na niesprawny.
Działa mi wyświetlanie klimatronika, oraz zasięg. Niestety nadal nie działa spalanie, czas jazdy i średnia predkość. Zeby się upewnić kupiłem nowy używany wyświetlacz, ale nic się nie zmieniło.
Ze schematu wywnioskowałem, że chyba upaliłem sygnał idący z ecu w ecu. Czy sie myle?