zdecydowałem sie napisać wsyzstko w jednym wątku żeby nie smiecic na forum, otóż masz kilka problemów które chciałbym rozwiązać albo przynjamniej zapytać się czy ktoś miał takie objawy.
1 Temperatura zewnętrzna:
Temperatura zew. jest przekłamywana o jakieś 2 stopnie i nie wiem czy to wina termometru czy już tak ma po prostu być
2 Komputer pokładowy
Po dłuższym postoju resetuje się komputer pokładowy.(Czytałem wcześniej na innym forum ze to może być wina małego napięcia na akumulatorze, ale sprawdzałem i wszystko jest w normie) Te resetowanie komputera polega na tym ze po prostu jak włączę zapłon to komputer startuje od 10 l spalania,-40 stopni Celsjusza i wyzerowuje wszystkie parametry jak czas jazdy i ilość przejechanych kilometrów. Co może być przyczyną takiego zachowania komputera.
3 Ogrzewanie
Ogrzewanie niby działa ale wydaje mi się ze nie tak jak powinno, otóż ciepłe powietrze leci dopiero jak mu się naładuje na komputerze jakieś 24 stopnie a tak po prostu wieje chłodem. zdziwiony jestem bo w Captivie jak się da na 21 to już nie idzie wytrzymać momentami. Może ktoś z Was ma jakieś dobre słowo odnośnie tego problemu.
4 Oświetlenie no tutaj się dzieje

4a Wymiana postojówek- otóż jak wyjąć te małe szatańskie żaróweczki próbowałem ta oprawkę przekręcić(poza tym ze się kreci nic się nie działo), próbowałem po prostu pociągnąć no nie chciałem na siłę żeby nic nie połamać może mi ktoś z Was wyjaśni co i jak żebym nic nie połamał

4b nie mam na manetce trybu auto, jednakże światła zapalają mi się od razu przednie a tylne załączają się jedynie jak czujnik złapie ze mu ciemno i owszem zapali tylne światła ale nie zapali oświetlenia na desce rozdzielczej( może wiece jak to naprawić albo który kabelek i gdzie przełożyć żeby w momencie załapania przez czujnik natężenia światła ze mu ciemno zapalał jeszcze oświetlenie deski rozdzielczej(Epica to rok 2006)
4c Wymiana żaróweczki w przednich drzwiach która zapala się wraz z otwarciem tych drzwi. Jak tego dokonać czy trzeba ściągać cały boczek? czy da rade tylko zdjąć jakoś tą oprawkę? Jeżeli trzeba ściągnąć boczek to czy trzeba go delikatnie "wyszarpywać wraz z podważaniem bo nie widziałem tam żadnych śrub).
4d W przełączniku do otwierania szyb wraz z przyciskami do centralnego który znajduje sie w drzwiach kierowcy podświetla mi się jedynie dwa przyciski obsługujące tylne szyby, czy da rade to podświetlenie naprawić ? Nie wiem wymienić żaróweczkę czy trzeba cały element zmieniać
5 Czujniki parkowania
Moja Epica miała dzwona w tył już kupiłem taką i z powodu cięcia kosztów ktoś nie zamontował czujników parkowania z tyłu a wrzucając wsteczny nic się nie zapala na liczniku ze "parktronic " sie załącza? czy idzie jakieś akcesoryjne czujniki podłączyć pod fabryczną instalację? Bo jak mniemam ze skoro były a teraz nic się nie zapala to ktoś mógł w komputerze wyłączyć po prostu tą funkcję
6 Kontrola trakcji
No zwyczajnie nie działa i nie mam też tego guziczka co powinien byc na desce rozdzielczej do wyłączania jej. A w specyfikacji pisze ze kontrola powinna być. Także to chyba tylko w serwisie moga wyjasnic?
Się strasznie rozpisałem ale mam nadzieję ze wszystko jest w miarę rozumnie napisane. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i przepraszam jak gdzieś jest nie składnie napisane