Cały czas byłem przekonany, że w trybie auto nie da się zmienić kierunku nawiewu i bardzo denerwowało mnie jak w upał dostawałem zimnym powietrzem z kratek wiejących na twarz, a w zimę ciepłym i z tego powodu nie używałem trybu AUTO.
Okazuje się jednak, że po włączeniu trybu AUTO i przełączeniu kierunku nawiewu przyciskiem MODE na dowolne ustawienie, gaśnie na wyświetlaczu napis AUTO ale system nadal pracuje w tym trybie, aż do momentu gdy przekręcimy ręcznie pokrętło od siły nadmuchu. Dopóki nie ruszymy pokrętła siły nadmuchu to podczas przestawiania pokrętłem temperatury na cieplej/zimniej samoistnie zmienia się siła nadmuchu i wszystko działa normalnie w trybie AUTO (oczywiście napisu AUTO nadal nie ma na wyświetlaczu). Można również wtedy manualnie wyłączać i włączać przycisk AC, a system nadal pracuje w AUTO. Wszystko dezaktywuje się po ruszeniu pokrętła od siły nadmuchu.
Już kiedyś kilka razy zauważyłem, że mimo braku napisu AUTO na wyświetlaczu nagle sama zmienia mi się siła nadmuchu ale potraktowałem to jako błąd sterownika, a to jednak działanie celowe.