NIe działa licznik kilometrów

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
AndrzejK969
Świeżak
Posty: 5
Rejestracja: 6 gru 2017, o 13:36
Imię: Andrzej
Samochód: TRAX
Silnik:
Lokalizacja: Ostrzeszów, Wrocław
Kontakt:

NIe działa licznik kilometrów

Post autor: AndrzejK969 » 29 gru 2019, o 23:59

Cześć
Poratujcie Koledzy w jaki sposób w TRAXie włącza się licznik kilometrów dziennych lub dlaczego nie działa. Jak sprawdzić przebieg samochodu ? Instrukcja mówi przyciskiem i mam same kreski ?

Awatar użytkownika
szczuplin
Fachman
Posty: 2011
Rejestracja: 9 mar 2016, o 15:00
Imię: Szczuplin
Samochód: Cruze, Aveo T300
Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
LPG: STAG4 Q-Box+
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Re: NIe działa licznik kilometrów

Post autor: szczuplin » 30 gru 2019, o 06:42

Wrzuć zdjęcie/film.
Patrząc jednak na twoje pozostałe posty odpowiedź nie musimy być z tych banalnych.
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km

Awatar użytkownika
mariuszg008
Specjalista
Posty: 380
Rejestracja: 2 gru 2014, o 18:38
Imię: Mariusz
Samochód: 2x Cruze
Silnik: 1.6 Pb 124KM, 2.0 ON 163KM
Lokalizacja: Starachowice Sandomierz
Kontakt:

Re: NIe działa licznik kilometrów

Post autor: mariuszg008 » 30 gru 2019, o 08:07

A to działało wcześniej i przestało? Nie miałeś wymienianych podzespołów typu licznik czy moduł komfortu?
Cruze LS+ model 2012 1.6 124KM GUF od 09.03.2012
Cruze LS model 2011 2.0 163KM GAR od 20.01.2019

AndrzejK969
Świeżak
Posty: 5
Rejestracja: 6 gru 2017, o 13:36
Imię: Andrzej
Samochód: TRAX
Silnik:
Lokalizacja: Ostrzeszów, Wrocław
Kontakt:

Re: NIe działa licznik kilometrów

Post autor: AndrzejK969 » 8 sty 2020, o 07:51

no po prostu jest "Trip ---" naciśnięcie przycisku na liczniku nic nie pokazuje choć słychać zresetowanie i nie przerzuca do kilometrów dziennych i stałych. Szczerze też nie wiem w którym trybie pokazuje przebieg stały (jakoś losowo przy otwartych drzwiach?), ale widzę, że dolicza kilometry jak już się pokaże

A co do wymiany do był i moduł i licznik wymieniany ? (przebieg wskoczył taki jak był po wymianie)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Trax Elektryka / Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość