Fabryczna Navi 600

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
PJ86
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:22
Reputacja: 0
Imię: Przemysław
Samochód: Orlando
Silnik: 1.8
LPG: Tak
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Fabryczna Navi 600

Post autor: PJ86 » 9 maja 2021, o 12:28

Witam wszystkich.

Stałem się szczęśliwym posiadaczem orlando. Ku mojemu zaskoczeniu do fabrycznej nawigacji nie da się podłączyć smartfona. I tu moje pytanie: czy jest jakiś sposób by na ekranie wyświetlić obraz ze smartfona? Może być po kablu lub bezprzewodowo. Ktoś zna rozwiązanie i mógłby coś doradzić? Coś można dokupić lub wgrać jakieś aktualizacje. Będę wdzięczny za wszystkie pomysły. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bubu1769
Moderator
Posty: 2888
Rejestracja: 5 wrz 2018, o 16:40
Reputacja: 63
Imię: Bartłomiej
Samochód: Aveo T255
Silnik: 1.4 101KM
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: bubu1769 » 9 maja 2021, o 12:48

Są specjalne moduły ale w podobnej cenie wyjdzie dedykowane radio na Androidzie.

PJ86
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:22
Reputacja: 0
Imię: Przemysław
Samochód: Orlando
Silnik: 1.8
LPG: Tak
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: PJ86 » 9 maja 2021, o 12:53

Mogę prosić jakieś linki? O jakiej kasie mówimy?

Awatar użytkownika
bubu1769
Moderator
Posty: 2888
Rejestracja: 5 wrz 2018, o 16:40
Reputacja: 63
Imię: Bartłomiej
Samochód: Aveo T255
Silnik: 1.4 101KM
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: bubu1769 » 9 maja 2021, o 13:04

Coś w tym stylu
https://www.car-interface.com/vendita/e ... ilink.html
Do transmisji bezpośrednio z telefonu są jeszcze droższe.

PJ86
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:22
Reputacja: 0
Imię: Przemysław
Samochód: Orlando
Silnik: 1.8
LPG: Tak
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: PJ86 » 9 maja 2021, o 13:57

A jakieś konkretne radio pasuje do Orlando żeby w miarę bezboleśnie wymienić?
Ostatnio zmieniony 9 maja 2021, o 14:55 przez bubu1769, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunieto duplikat.

Awatar użytkownika
robertz
Profesjonalista
Posty: 875
Rejestracja: 1 wrz 2019, o 17:34
Reputacja: 12
Imię: Robert
Samochód: Cruze
Silnik: 1.6 124 KM, hatchback, benzyna
Lokalizacja: Praga (ta z prawej strony Wisły)
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: robertz » 9 maja 2021, o 14:19

Poniżej link do ali.
Znajdziesz tam różne radia na androida pasujące do olka:

https://pl.aliexpress.com/af/chevrolet- ... 0509041713
"Gdy odrzucisz to, co niemożliwe, wszystko pozostałe, choćby najbardziej nieprawdopodobne, musi być prawdą"

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 20451
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Reputacja: 62
Imię: Krzysztof
Samochód: Astra J
Silnik: 1.6T 170KM
LPG: NIE
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: etac » 9 maja 2021, o 14:55

PJ86 pisze:
9 maja 2021, o 14:01
A jakieś konkretne radio pasuje do orlando żeby w miarę bezboleśnie wymienić?
Niestety za Navi jest ciężko, gdyż panel sterowania i układ wtyczek z tyłu nie pasuje plug&play. Panel wymaga wymiany na taki z zwykłego radia, a kostki trzeba przerabiać.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

PJ86
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:22
Reputacja: 0
Imię: Przemysław
Samochód: Orlando
Silnik: 1.8
LPG: Tak
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: PJ86 » 9 maja 2021, o 14:59

Dziękuję.

PJ86
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:22
Reputacja: 0
Imię: Przemysław
Samochód: Orlando
Silnik: 1.8
LPG: Tak
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: PJ86 » 9 maja 2021, o 20:18

W sumie jedyne co dyskwalifikuje taką nawigację to brak info o korkach. Chyba w tym względzie google nie ma sobie równych

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 20451
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Reputacja: 62
Imię: Krzysztof
Samochód: Astra J
Silnik: 1.6T 170KM
LPG: NIE
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: etac » 9 maja 2021, o 20:23

i to że mapy najnowsze są oparte na kartografii sprzed 2 lat. Co w Polsce jest dużym problemem.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

Bunioopl
Fachman
Posty: 4536
Rejestracja: 13 lis 2016, o 20:57
Reputacja: 12
Imię: Mariusz
Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
LPG: BRC SQ24 Genius 1500
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: Bunioopl » 9 maja 2021, o 20:45

PJ86 pisze:W sumie jedyne co dyskwalifikuje taką nawigację to brak info o korkach. Chyba w tym względzie google nie ma sobie równych
Ma info o korkach.
Ale nie w Polsce.
Wystarczy wyjechać do Czech, Słowacji, Niemiec . A jak będą utrudnienia to trasę przeliczy.
Ja lubił by jak już tego silwerboxa do fabrycznego radia.
Fabryczne radio ma fajną czułość na fm'ie.
Z chińczykami nie jest tak fajnie. Stacje uciekają jak tylko wyjedziesz poza miasto.

Awatar użytkownika
bubu1769
Moderator
Posty: 2888
Rejestracja: 5 wrz 2018, o 16:40
Reputacja: 63
Imię: Bartłomiej
Samochód: Aveo T255
Silnik: 1.4 101KM
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: bubu1769 » 9 maja 2021, o 20:53

Oryginalne nawigacje informacje o korkach otrzymują bodajże ze stacji radiowych.
W Polsce jednak nie wiem czy któraś stacja nadaje takie informacje.

Bunioopl
Fachman
Posty: 4536
Rejestracja: 13 lis 2016, o 20:57
Reputacja: 12
Imię: Mariusz
Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
LPG: BRC SQ24 Genius 1500
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: Bunioopl » 9 maja 2021, o 20:56

Nie nadaje. RMF kiedyś coś próbował, ale chyba na t się skończyło.
Teraz nie pamiętam jak to się nazywało.
Ale jest to zaszyfrowane w info RDS.

PJ86
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:22
Reputacja: 0
Imię: Przemysław
Samochód: Orlando
Silnik: 1.8
LPG: Tak
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: PJ86 » 9 maja 2021, o 22:13

Właśnie zaktualizowałem radyjko wg poradnika z tego linka: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=28&t=1013

Wszystko zadziałało jak w opisie. Jeśli jeszcze ktoś tego nie zrobił to polecam.

Bunioopl
Fachman
Posty: 4536
Rejestracja: 13 lis 2016, o 20:57
Reputacja: 12
Imię: Mariusz
Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
LPG: BRC SQ24 Genius 1500
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: Bunioopl » 9 maja 2021, o 22:19

Kolejny szczęśliwy posiadacz aktualizacji do navi 900

Awatar użytkownika
Przemek
Fachman
Posty: 3234
Rejestracja: 30 sty 2017, o 21:02
Reputacja: 11
Imię: Przemysław
Samochód: cruze 1.8
Silnik: 1.8 , 141 KM
LPG: BRC
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: Przemek » 10 maja 2021, o 06:47

Też mam 600 tylko tak szukam i do końca nie jestem pewny czym tak bardzo różni się 600 w stosunku do 900
Ostatnio zmieniony 10 maja 2021, o 08:31 przez bubu1769, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Literówki.

PJ86
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:22
Reputacja: 0
Imię: Przemysław
Samochód: Orlando
Silnik: 1.8
LPG: Tak
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: PJ86 » 10 maja 2021, o 07:05

Jest tzw widok 3d w nawigacji zamiast rzutu z góry oraz poprawiona obsługa POI, głównie chodzi o fotoradary. Wczoraj tak na szybko przeglądałem opcje i widziałem kilka dodatkowych związanych właśnie z Traffic Message Channel (który jak pisali przedmówcy w Polsce nie działa). Wydaje mi się, że graficznie też to wygląda trochę lepiej i ponoć ma sprawniej działać. U mnie oprogramowanie było z rocznika produkcji auta. Coś więcej mogę napisać jak trochę pojeżdżę.

Awatar użytkownika
Przemek
Fachman
Posty: 3234
Rejestracja: 30 sty 2017, o 21:02
Reputacja: 11
Imię: Przemysław
Samochód: cruze 1.8
Silnik: 1.8 , 141 KM
LPG: BRC
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: Przemek » 10 maja 2021, o 08:22

hmmm wszystko ok tylko trzeba się rejestrować na forum Insigni.

Awatar użytkownika
bubu1769
Moderator
Posty: 2888
Rejestracja: 5 wrz 2018, o 16:40
Reputacja: 63
Imię: Bartłomiej
Samochód: Aveo T255
Silnik: 1.4 101KM
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: bubu1769 » 10 maja 2021, o 08:30

Może Dokia pomoże 😉

Awatar użytkownika
dokia
fachowa i pyskata diablica
Posty: 3152
Rejestracja: 22 lip 2019, o 14:58
Reputacja: 30
Imię: Dorota
Samochód: Opel Insignia
Silnik: PB B20NHT 260KM
Lokalizacja: Mazury
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: dokia » 10 maja 2021, o 09:18

Chyba nie wolno mi propagować treści należących do tamtego klubu. Aczkolwiek nie czytałam regulaminu pod tym względem. Ale Waszych poradników też nie kopiuję i nie udostępniam po całym internecie.

Przemek, zaloguj się, co Ci szkodzi :)
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.

Awatar użytkownika
Przemek
Fachman
Posty: 3234
Rejestracja: 30 sty 2017, o 21:02
Reputacja: 11
Imię: Przemysław
Samochód: cruze 1.8
Silnik: 1.8 , 141 KM
LPG: BRC
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: Przemek » 10 maja 2021, o 10:55

Kurcze za dużo roboty przy tej aktualizacji ;) odpuszczam heh

PJ86
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:22
Reputacja: 0
Imię: Przemysław
Samochód: Orlando
Silnik: 1.8
LPG: Tak
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: PJ86 » 10 maja 2021, o 12:29

Tak się tylko wydaje, jak się już zabrałem to w godzinkę było zrobione.

A z innej beczki, drążąc jeszcze temat czy ktoś się orientuję czy coś takiego by nie zadziałało?

https://www.fruugo.pl/mirror-link-700-p ... 6REALw_wcB

Awatar użytkownika
bubu1769
Moderator
Posty: 2888
Rejestracja: 5 wrz 2018, o 16:40
Reputacja: 63
Imię: Bartłomiej
Samochód: Aveo T255
Silnik: 1.4 101KM
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: bubu1769 » 10 maja 2021, o 13:58

Tak, oczywiście.
Ale jeśli się posiada taki moduł jak podawałem wcześniej.

PJ86
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:22
Reputacja: 0
Imię: Przemysław
Samochód: Orlando
Silnik: 1.8
LPG: Tak
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: PJ86 » 12 maja 2021, o 17:17

Jeszcze pomęczę bułę. Działają Wam te komunikaty TMC? W opcjach mam wszystko włączone, ale nic mi się nie wyświetla?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 20451
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Reputacja: 62
Imię: Krzysztof
Samochód: Astra J
Silnik: 1.6T 170KM
LPG: NIE
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Fabryczna Navi 600

Post autor: etac » 12 maja 2021, o 18:50

TMC w Polsce nie działa.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Orlando Nadwozie/Wnętrze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość