Lakierowanie

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kliszka
Profesjonalista
Reputacja: 0
Imię: Piotr
Samochód: Lacetti HB SX
Silnik:

Lakierowanie

Post autor: kliszka » 8 cze 2014, o 17:23

Witam , Szanowni koledzy potrzebuję namiary na dobrego ,solidnego lakiernika - Łódź i okolice. Pewne części mojego nadwozia nadają się natychmiast do lakierowania :) Będę wdzięczny za każdą formę pomocy.

Awatar użytkownika
kliszka
Profesjonalista
Silnik:

Re: Lakierowanie

Post autor: kliszka » 21 cze 2014, o 08:48

Przyznam szczerze że jestem panowie zmartwiony... nie mam żalu do nikogo z forum choć myślałem ,że spotkam kilku/nastu użytkowników tej marki z Łodzi którzy dadzą namiary na dobrego lakiernika :zastanawiasie: no nic będę musiał poradzić sobie z tym problemem we własnym zakresie.
P.S - pytanie odbiegające od w/w tematu ,jak u Was ze spalaniem gazu( instalacje LPG ) czy w okresie letnim - przynajmniej tak jest u mnie - zużycie gazu wzrasta? mam na to teorię tylko nie wiem czy słuszną - ponieważ jest to sekwencja silnik musi osiągnąć odpowiednią temperaturę aby przełączyć się na błękitne paliwo , teraz kiedy jest ciepło a nawet bardzo ciepło ten czas skraca się do minimum i auto spala więcej gazu niż w okresie jesienno -zimowym . Czy moja teoria jest słuszna?
Ostatnio zmieniony 21 cze 2014, o 08:54 przez kliszka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Reputacja: 301
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Kontakt:

Post autor: etac » 21 cze 2014, o 08:49

Przykro Nam, ale tam nas jest wciaz za malo, a po drugie chyba w takim razie nie ma w łodzi i okolicy dobrych lakierników
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe

Awatar użytkownika
kliszka
Profesjonalista
Silnik:

Post autor: kliszka » 21 cze 2014, o 08:57

etac_owiec pisze:Przykro Nam, ale tam nas jest wciaz za malo, a po drugie chyba w takim razie nie ma w łodzi i okolicy dobrych lakierników
są ale sami cwaniacy :) ,pewnie jest kilku porządnych ale jak się dowiedzieć którzy to ci dobrzy a którzy powinni być bohaterami BĘDZIE PAN ZADOWOLONY na TVN TURBO :)

Awatar użytkownika
Fachman
Imię: Marcin
Samochód: brak
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Avatar » 21 cze 2014, o 09:34

Masz wrażenie że jest większe spalanie ponieważ szybciej przechodzisz na LPG. Co prawda mieszanka na lato jest inna ale myślę że nie gorsza.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
konradoo
Zasłużony dla forum
Reputacja: 21
Imię: Konrad
Samochód: Nubira x2
Silnik:
Kontakt:

Post autor: konradoo » 21 cze 2014, o 10:39

Kliszka podpytam się i w poniedziałek dam Ci znać :)
2. Masz do mnie gadulca i numer fona,ti nie potrafisz pyknąć a wszystko się dowiem ...
O partsy pisz PW.

Awatar użytkownika
Sebastian
Moderator
Reputacja: 51
Imię: Sebastian
Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Sebastian » 22 cze 2014, o 00:13

kliszka pisze:Przyznam szczerze że jestem panowie zmartwiony... nie mam żalu do nikogo z forum choć myślałem ,że spotkam kilku/nastu użytkowników tej marki z Łodzi którzy dadzą namiary na dobrego lakiernika :zastanawiasie: no nic będę musiał poradzić sobie z tym problemem we własnym zakresie.
P.S - pytanie odbiegające od w/w tematu ,jak u Was ze spalaniem gazu( instalacje LPG ) czy w okresie letnim - przynajmniej tak jest u mnie - zużycie gazu wzrasta? mam na to teorię tylko nie wiem czy słuszną - ponieważ jest to sekwencja silnik musi osiągnąć odpowiednią temperaturę aby przełączyć się na błękitne paliwo , teraz kiedy jest ciepło a nawet bardzo ciepło ten czas skraca się do minimum i auto spala więcej gazu niż w okresie jesienno -zimowym . Czy moja teoria jest słuszna?
A spalanie benzyny liczysz ? :D
Tak, teraz spalanie wychodzi mi ok. 11l (jazda 0-1 z klimą) silnik 1.4 :D
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.

Awatar użytkownika
kliszka
Profesjonalista
Silnik:

Post autor: kliszka » 22 cze 2014, o 10:22

u mnie ( silnik 1.6) wychodzi 12/13l na 100km. z klimą i ...muzą :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Nadwozie / Wnętrze”