Konserwacja Lacetti - śląsk

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
z13
Profesjonalista
Reputacja: 0
Imię: Michał
Samochód: Lacetti 1.6+LPG
Silnik:
Kontakt:

Konserwacja Lacetti - śląsk

Post autor: z13 » 27 lut 2017, o 18:37

Witam Was :)

Noszę się z zamiarem oddania Lace do konserwacji. Zna ktoś z Was może firmę Auto Klinika z Katowic?? jakieś opinie na ich temat czy są dobrzy?? :) http://auto-klinika.pl/konserwacja_podw ... rettyPhoto[konserwacja%20samochodowa]/6/ Wstępnie się ugadałem z nimi, żeby zobaczyli autko, i ocenili czas i koszt. Informacyjnie przez tel, dostałem info, że koszt 500-700 zł. Czas realizacji około do 5 dni. Zabezpieczane elementy : spód, 4 nadkola, progi, profile.

mkosmida
Profesjonalista
Imię: Maciej
Samochód: Cruze 1.8LPG 2013
Silnik:
Kontakt:

Re: Konserwacja Lacetti - śląsk

Post autor: mkosmida » 27 lut 2017, o 21:21

znam tylko z opinii internetowych które sa niezle, choc ponoc zabezpieczenie wymaga konserwacji profili zamkniętych a tego w tej cenie nie ma
z drugiej strony slyszalem ze fabryczne zabezpieczenie spokojnie wystarczy na pierwsze 5 lat a później można myslec o czyms wiecej

z13
Profesjonalista
Silnik:
Kontakt:

Post autor: z13 » 27 lut 2017, o 21:23

no wiem, moje lace ma 9 lat więc muszę coś myśleć już., jutro go obejrzą to zobaczymy

Awatar użytkownika
wojbur
Zasłużony dla forum
Reputacja: 2
Imię: Wojtek
Samochód: Hyundai ix20
Silnik: 1.6 125 KM
LPG: tak
Kontakt:

Post autor: wojbur » 27 lut 2017, o 21:33

A ja nie umiem znależć czasu żeby podjechać na darmowy przegląd stanu zabezpieczenia antykorozyjnego:
https://konserwacjapojazdow.slask.pl/
facet indywidualnie ocenia każde auto i mówi co warto by zrobić, klient przed zleceniem usługi zna dokładną cenę i termin odbioru.

z13
Profesjonalista
Silnik:
Kontakt:

Post autor: z13 » 27 lut 2017, o 21:43

no kurczaki, też spoko stacja, ale daleko żebym auto do żor odstawiał.. :(

benny86 orientujesz się ile kosztuje u nich konserwacja??? wyglądają na solidnych, może rozważę podjechanie tam na ocenę..

z13
Profesjonalista
Silnik:
Kontakt:

Post autor: z13 » 1 mar 2017, o 18:46

Bylem dziś w Auto Klinika i w Żorach aby auto zobaczyli i wycenili koszty.
Obrazek

W auto klinika auto należy oddać na 4 do 5 dni. Koszt to jakieś 600 zł. Najpierw oczyczenie z syfu, potem zabezpieczenie podłogi, nadkoli przód, tył.

W Żorach to byłem dobrą godzinę tam, Pan właściciel, dokładnie sprawdzał auto każde drzwi po kolei, maskę, klapę bagażnika, nadkola wszelkie zakamarki pod autem, stwierdził, że zawieszenie, tył wypadało by wypiaskować, widać porządne podejście do każdego elementu pojazdu. Odniosłem wrażenie, że aż za drobiazgowo do tego pochodził :P Tutaj koszt wyszedł jakieś 1700 zł... ale wiadomo koszty montażu, demontażu piaskowania..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro autko trafia w 1 kolejności do serwisu z szkody z AC. następnie będę myślał co dalej z zabezpieczeniem robić.. Planuje nim jeździć z 3-4 lata. Ogólnie mówili, że auto w dość dobrym stanie blacharskim :)

lukaslacetti
Profesjonalista
Reputacja: 23
Imię: Łukasz
Samochód: Lacetti
Silnik: 1.6 109KM
LPG: Stag 300 Premium
Kontakt:

Post autor: lukaslacetti » 2 mar 2017, o 05:14

Najgorsze miejsca w laćku nubirach lanosach to okolice baku te wnęki tam gdzie konczą sie tylne siedzenia a zaczyna reszta tyłu tylna czesc progów , czyżby wada fabryczna nadkola tylnego ktorym dostaje sie woda ? Xd Pisalem o tym w innym watku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Nadwozie / Wnętrze”