Fotel Kierowcy.

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
Pinipl
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Michał
Samochód: Lacetti
Silnik:
Kontakt:

Fotel Kierowcy.

Post autor: Pinipl » 8 lut 2017, o 23:57

Witam.
Niestety stelaż z mojego fotela kierowcy (Lacetti sedan 2005 rok) załamał się jednej strony. Dokładnie siedzisko.
Jako że fotel jest już mocno "wysiedziany" postanowiłem kupić używany w lepszym stanie. Niestety oferta na allegro jest bardzo ograniczona, a jeżeli już coś jest to delikatnie mówiąc stan mocno odbiega od ideału. Stąd moje pytanie: czy fotel od Epicy, Evandy lub Leganzy będzie pasował do Lacetti. Zaznaczam, że nie zależy mi na wyglądzie tylko na wygodzie ponieważ dużo czasu spędzam za kierownica(Taxi) Może ktoś z forumowiczów ma lepszy pomysł na komfort za kierownicą albo posiada na sprzedaż fotel w dobrym stanie w okolicach Warszawy +50 km. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Reputacja: 9
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Re: Fotel Kierowcy.

Post autor: XaRaDaS » 9 lut 2017, o 08:49

Zapewne popękał ten plastik, można to zrobić dając metalową podkładkę, nie pamiętam ale ktoś robił już to u siebie, możliwe że Sebastian.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

lukaslacetti
Profesjonalista
Reputacja: 23
Imię: Łukasz
Silnik: 1.6 109KM
LPG: Stag 300 Premium
Kontakt:

Post autor: lukaslacetti » 9 lut 2017, o 10:18

U mnie kiedys sie zlamalo cos ze niedzialala regulacja gora doł siedziska i cały opadł , zespawalem co nie co po wyciagnieciu i dziala do dzis.

kjas9
Profesjonalista
Reputacja: 32
Imię: Krzysztof
Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
Silnik: 1,4 T +chip 163 km
LPG: KME Skay Max
Kontakt:

Post autor: kjas9 » 11 lut 2017, o 18:13

Patrz po roczniku i kup z najbardziej zniszczoną brudną tapicerką z najmłodszego rocznika wtedy gąbki będą całe,dodatkowy plus , albo z anglika cena ale fotel kier to teraz pasażera. wymiana prosta jedno popołudnie ja tak wymieniłem komplet na skóry oba przednie siedzenia teraz są z pełną regulacją. Oparcie można zamienić ,skręcane śrubami z siedziskiem.Niestety fotele z epiki i ewandy nie pasują inny rozstaw śrub i sanek a szkoda za dużo roboty (wspawanie nowych mocowań)
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019

Awatar użytkownika
orzech
Stały bywalec
Reputacja: 1
Imię: Marcin
Samochód: Lacetti 1.6 + LPG
Silnik:
Kontakt:

Post autor: orzech » 14 lut 2017, o 22:29

U mnie się już drugi raz złamał (najpierw po prawej teraz po lewej) ten stelaż od regulacji wysokości samego siedziska. Będę spawał ale też mnie denerwuje samo twarde siedzisko. Widziałem gdzieś, że jakaś mate korkowa podkładają. Robił to ktoś?

kjas9
Profesjonalista
Reputacja: 32
Imię: Krzysztof
Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
Silnik: 1,4 T +chip 163 km
LPG: KME Skay Max
Kontakt:

Post autor: kjas9 » 15 lut 2017, o 19:21

Ja w poprzednim siedzeniu jak zdjąłem pokrycie do podgrzewania to okazało się że gąbka jest już zmurszała i zaczyna się kruszyć więc starłem co się dało prysnąłem te wytarte miejsca lakierem bezbarwnym żeby się dalej nie kruszyła i na boczki przykleiłem pasy gąbki tapicerskiej gr3cm a na siedzenie 6,fotel się fajnie wypełnił
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019

Pinipl
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Michał
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Pinipl » 16 lut 2017, o 17:55

Dzięki za odpowiedzi. U mnie też zapadła się jedna strona siedziska. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy możliwe jest przełożenie siedziska(bez stelaża) z fotela pasażera na kierowy? Jeśli tak czy jest to skomplikowana operacja oraz czy nie lepiej kupić używanego fotela w dobrym stanie?

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Reputacja: 9
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS » 17 lut 2017, o 09:23

Przełożyć siedzenie możesz, ale regulację będziesz miał z prawej strony zamiast z lewej, ale znowu tego się przecież nie rusza non stop o ile jesteś jedynym kierowcą ;)
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Nadwozie / Wnętrze”