Mam Chevroleta Lacetti Kombi na olej napędowy, rocznik 2008, 121km, 89kw.
I jest problem z zbiornikiem paliwa, w środku podobno łuszczy farba(są pomalowane farbą?) zapycha pompę paliwową, do tego już jest dziurawy zbiornik paliwa od góry i latko płynie ropa na drogę i parkingu. A więc tylko mogę mieć mało ropy w zbiorniku, ale nie mogę jeździć rezerwie bo będzie pompa paliwa będzie piszczyć i w końcu zatrzyma samochód w czasie jazdy.
I jest kolejny problem, nie idzie kupić nowego zbiornik paliwa, podobno benzynowy nie pasuje do ropniaka.
Nubira jest ten sam typ samochodu co Lacetti, też nie ma nowych zbiorników paliwa.
Niestety zmieniki nie istnieją do takich samochodów.
Nr. katalogowy zbiornika paliwa to 96437426 95940877
Kupno zbiornika paliwa
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti
- Silnik: 2.0. Diesel
- Kontakt:
- papieju
- Fachman
- Reputacja: 68
- Imię: Marcin
- Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Kupno zbiornika paliwa
Musisz naprawić posiadany albo zrobić gdzieś w firmie tuningowej na wzór starego tylko że tanio nie będzie niestety.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti
- Silnik: 2.0. Diesel
- Kontakt:
Re: Kupno zbiornika paliwa
Myślisz ze jedyne rozwiązanie jest aby zbiornik paliwa uratować, to trzeba pojechać do firmy zajmującej naprawy nieszczelności zbiorników paliwa (baków) stalowych i aluminiowych, czyli wykonująca rodzaje napraw: oczyszczenie powierzchni (piaskowanie), usunięcie nieszczelności (laminowanie), renowacja powierzchni (laminowanie), kompleksowa naprawa (laminowanie). Firma zrobi też najpierw demontaż zbiornika, a na koniec montaż zbiornika.
Ciekawe ile to wszystko kosztowało, jeszcze trzeba taką firmę znaleźć, jestem z woj. pomorskiego.
Ciekawe ile to wszystko kosztowało, jeszcze trzeba taką firmę znaleźć, jestem z woj. pomorskiego.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2024, o 08:39 przez bubu1769, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto cytat.
Powód: Usunięto cytat.