lakierowanie plastików
- kliszka
- Profesjonalista
- Reputacja: 0
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti HB SX
- Silnik:
lakierowanie plastików
Witam ,czy ma ktoś z Was doświadczenie w lakierowaniu plastikowych elementów wewnątrz samochodu ,np. elementy tapicerki ...chciałbym pewne rzeczy (na. przełączniki szyb ) odnowić/odświeżyć lecz nie mam w tym doświadczenia 

-
- Profesjonalista
- Reputacja: 1
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Daewoo Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Re: lakierowanie plastików
Ja będę kładł hydrografikę. Wnętrze mam takie jak na zdjęciu (prawie takie samo - klamki w chromie i nieco inna tapicerka:

Na wszystkie elementy srebrne chcę położyć szczotkowane aluminium, myślę, że wyglądałoby to zacnie.
Ale nie wiem:
1. Czy z boczków drzwi uda się ściągnąć srebrne paski... czy one też są na zapinki ? Czy one wymagają demontażu całego boczka i odkręcenia od środka? Resztę już chyba wiem jak ściągnąć. Nie próbowałem jedynie srebrnego paska nad schowkiem.
2. Co zrobić z uchwytami drzwi. Za dużo tego szczotkowanego pewnie też nie będzie dobrze wyglądać. Zacząłem zastanawiać się nad carbonem, ale jakoś nie jestem do niego przekonany. Może jakby położyć dodatkowo na obramówkę klamki wewnętrznej, to jakoś by to się zgrało?
No i poza tym, mam jeszcze inne, ważniejsze rzeczy do zrobienia, jak np. montaż tempomatu, do którego już coraz bliżej
Pytanie do Ciebie, czy chcesz odświeżyć własnoręcznie, czy u fachowca? Ja dostałem namiar na hydro, całkiem tanio a renomę mają dobrą i dość dużo komentarzy. Osobiście polecę, dopiero jak zobaczę wynik ich pracy. Różnica wyszła niezła. Firma polecona wyceniła mi na max 250zł (same srebrne elementy wnętrza), firma pod Wrocławiem wyceniła to na 550zł....

Na wszystkie elementy srebrne chcę położyć szczotkowane aluminium, myślę, że wyglądałoby to zacnie.
Ale nie wiem:
1. Czy z boczków drzwi uda się ściągnąć srebrne paski... czy one też są na zapinki ? Czy one wymagają demontażu całego boczka i odkręcenia od środka? Resztę już chyba wiem jak ściągnąć. Nie próbowałem jedynie srebrnego paska nad schowkiem.
2. Co zrobić z uchwytami drzwi. Za dużo tego szczotkowanego pewnie też nie będzie dobrze wyglądać. Zacząłem zastanawiać się nad carbonem, ale jakoś nie jestem do niego przekonany. Może jakby położyć dodatkowo na obramówkę klamki wewnętrznej, to jakoś by to się zgrało?
No i poza tym, mam jeszcze inne, ważniejsze rzeczy do zrobienia, jak np. montaż tempomatu, do którego już coraz bliżej

Pytanie do Ciebie, czy chcesz odświeżyć własnoręcznie, czy u fachowca? Ja dostałem namiar na hydro, całkiem tanio a renomę mają dobrą i dość dużo komentarzy. Osobiście polecę, dopiero jak zobaczę wynik ich pracy. Różnica wyszła niezła. Firma polecona wyceniła mi na max 250zł (same srebrne elementy wnętrza), firma pod Wrocławiem wyceniła to na 550zł....
- cookiemonster
- Bywalec
- Imię: Tomek
- Samochód: Lacetti 92U
- Silnik:
- Kontakt:
W sedanie boczne srebrne listwy są przykrecane. Wymieniałem u siebie , do tego trzeba zdjąć boczki.
- kliszka
- Profesjonalista
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti HB SX
- Silnik:
Jeżeli już to kogoś z okolic Łodzi
ale pomysł z hydrografiką - nie powiem trafiony

-
- Profesjonalista
- Reputacja: 1
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Daewoo Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Akurat namiar, który dostałem jest i spoza Łodzi i spoza Wrocławia. Dokładniej Tymbark, więc u mnie odbyłoby się to z 2 wysyłkami, ale nawet doliczając je i tak wyjdzie sporo taniej.
Firma, którą mi polecono, to ta poniżej. Ja niestety na razie nie mogę nic powiedzieć. Jeszcze póki co nic u nich nie robiłem.
http://www.hydrocardesign.eu
Firma, którą mi polecono, to ta poniżej. Ja niestety na razie nie mogę nic powiedzieć. Jeszcze póki co nic u nich nie robiłem.
http://www.hydrocardesign.eu
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Ta Warszawa:
ELEMENTY SAMOCHODOWE:
obudowa lusterka – od 80 PLN /szt
ramki wewnętrzne – od 50 PLN /szt
listewki – od 30 PLN /szt
panele sterowania – od 50 PLN /szt
pokrywa zaworowa – od 200 PLN /szt
ELEMENTY SAMOCHODOWE:
obudowa lusterka – od 80 PLN /szt
ramki wewnętrzne – od 50 PLN /szt
listewki – od 30 PLN /szt
panele sterowania – od 50 PLN /szt
pokrywa zaworowa – od 200 PLN /szt
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Ja mam polakierowany środek deski na czarno. Dokładnie obudowa zegarów, radia oraz listwa nad schowkiem. A i dwa plastiki na kierownicy
Jest spoko tylko kurz widać ale w sumie fabrycznie też widać.

-
- Świeżak
- Imię: Grzegorz
- Samochód: Lacetti 1.6 16v sw
- Silnik:
- Kontakt:
Pablo 91 pokaz jak to wygląda u Ciebie bo też chce tak zrobić 

"Nie moc lecz chec szczera zrobi z ciebie mechaniora":)