Skrzypiący fotel
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Skrzypiący fotel
Tak w tytule, zaczął mi skrzypieć fotel, jest to upierdliwe, czy ktoś się orientuje co można zrobić w tym kierunku ?
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Skrzypiący fotel
XaRaDaS pisze:Tak w tytule, zaczął mi skrzypieć fotel, jest to upierdliwe, czy ktoś się orientuje co można zrobić w tym kierunku ?
Jak oparcie to tzreba dostac sie od tylu i posamrowac laczenia drutów, jak siedzisko to niektorzy podkaldaja takie kokosowe wykladziny pod siedzisko, tez wymagany demontaz tapicerki
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Siedzisko, ale czy te kokosowe to niwelują całkowicie, bo nie wydaje mi się to jakimś dobrym rozwiązaniem. Tapicerkę pewnie i tak będę musiał zdjąć, ale nie wiem co dokładnie jest przyczyną skrzypienia.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
XaRaDaS pisze:Siedzisko, ale czy te kokosowe to niwelują całkowicie, bo nie wydaje mi się to jakimś dobrym rozwiązaniem. Tapicerkę pewnie i tak będę musiał zdjąć, ale nie wiem co dokładnie jest przyczyną skrzypienia.
Jak zlokalizujesz skad piszczy o potem rozbierzesz ten element to sam zobaczysz co trzeba zrobic. Tam jeszcze piszczal mechanizm opuszczania siedziska w jednej pozycji, wystarczy raz pokretlem przestawic i jest ok.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Wydaje mi się, że to siedzisko, ale w którym miejscu to ciężko określić, skrzypi mi na wybojach głównie, bo tak jak jest równa droga i nie wiercę się to jest dobrze
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Zimą będzie gorzej, u nas też skrzypi - jakoś nie mam motywacji żeby to zrobićXaRaDaS pisze:Wydaje mi się, że to siedzisko, ale w którym miejscu to ciężko określić, skrzypi mi na wybojach głównie, bo tak jak jest równa droga i nie wiercę się to jest dobrze

Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Nie mam czasu tego rozbierać, mógł zacząć skrzypieć jak jeszcze na zwolnieniu byłem, to jakoś bym to zrobił 

-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Mirek
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Witam po raz pierwszy wszystkich użytkowników forum. XaRaDaS sprawdź czy nie skrzypi Ci wpięcie pasa bezpieczeństwa, przytrzymaj ręką cały element, prawdopodobnie skrzypi gdzieś w okolicach śruby wkręconej do fotela, przynajmniej tak jest u mnie, myślę o posmarowaniu okolic śruby, może to coś da, ale też nie mogę się wyzbierać.
Pozdrawiam

- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Ja ostatnio na przeglądzie zglaszalem skrzypiacy fotel, stwierdzili ze usterki nie ma (sila rzeczy nie bylo bo tak dlugo jezdzilem fotelem w gore i w dol az przestalo skrzypiec bo mozna bylo nerwicy dostac) ale nasmarowali jakies tam prowadnice. Na razie spokoj, zobaczymy jak dlugo 

- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
U mnie też przestało skrzypieć, a nic nie robiłem nawet. Na chwilę obecną nie chce mi się wyciągać fotela i go rozbieraćAvatar pisze:Ja ostatnio na przeglądzie zglaszalem skrzypiacy fotel, stwierdzili ze usterki nie ma (sila rzeczy nie bylo bo tak dlugo jezdzilem fotelem w gore i w dol az przestalo skrzypiec bo mozna bylo nerwicy dostac) ale nasmarowali jakies tam prowadnice. Na razie spokoj, zobaczymy jak dlugo

-
- Świeżak
- Imię: Grzesiek
- Samochód: Lacetti 1.6
- Silnik:
U mnie tez pojawiło się irytujące skrzypienie, ale jak dobrze poszukałem, to okazało się, że to mocowanie pasa. Trochę przesmarowałem i... cisza 

-
- Świeżak
- Imię: Grzegorz
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
XaRaDaS pisze:Tak w tytule, zaczął mi skrzypieć fotel, jest to upierdliwe, czy ktoś się orientuje co można zrobić w tym kierunku ?
u mnie skrzypi tez, jednak skrzypienie pojawia sie "okazjonalnie".
ktos pisal o smarowaniu drutów, mozna rozwinac??
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Odp: Skrzypiący fotel
U mnie skrzypi nie fotel a też mocowanie pasa. dokładnie owijka w okol drutu ktory biegnie od podlogi do siedziska. obciera o fotel i wtedy skrzypi. rozwiązaniem jest mocne poluzowanie pasa albo mocne jego napięcie.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalk, sorry za błędy w pisowni
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalk, sorry za błędy w pisowni