Witam, poszukuje nr części, ceny, dostępności uszkodzonego elementu drzwi PP. Jest to czarna matowa płaska osłona słupka z tyłu drzwi przednich po prawej stronie. (Cruze przedlift)
Jak ją bezpiecznie ściągnąć. To chyba cienka metalowa blaszka malowana proszkowo. Zagięta na skraju drzwi. Z drugiej strony wchodzi pod uszczelkę szyby. Może była by do uratowania.
Ps. Na Ali były kiedyś tuningowe nakładki. Ale wolę oryginał.
Dodano po 1 godzinie 3 minutach 47 sekundach:
Znalazłem foto od innych drzwi. Trzeba ściągnąć uszczelkę i tam jakieś wkręty / śrubki powinny być?
Osłona słupka drzwi PP
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 24
- Imię: Ryszard
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
- LPG: BRC SQ24.11
- Kontakt:
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Re: Osłona słupka drzwi PP
Chodzi o 95963215 i 95963216?
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 24
- Imię: Ryszard
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
- LPG: BRC SQ24.11
- Kontakt:
Re: Osłona słupka drzwi PP
Oczywiście jak przeanalizujęcię link, to wychodzi, że żeby zdjąć tą osłonę to trzeba zdjąć uszczelkę, a żeby zdjąć uszczelkę to trzeba zdjąć lusterko, osłonę i szybę. A potem ja zgłupiałem.
Jeszcze popatrzę, ale chyba odciągnę samemu uszczelkę i dostanę się do tych trzech śrubek. A i jeszcze, tam na rysunkach te osłony są dwie różne. Niby wszystkie do przednich drzwi, ale tylko jedna z nich wchodzi głębiej w dół, jest dłuższa ku dołowi. Będę musiał ją wymontować i sprawdzić, jaką mam. Chyba, że ktoś wie.
Jeszcze popatrzę, ale chyba odciągnę samemu uszczelkę i dostanę się do tych trzech śrubek. A i jeszcze, tam na rysunkach te osłony są dwie różne. Niby wszystkie do przednich drzwi, ale tylko jedna z nich wchodzi głębiej w dół, jest dłuższa ku dołowi. Będę musiał ją wymontować i sprawdzić, jaką mam. Chyba, że ktoś wie.