No i po montażu, temat na 15 minut tylko trzeba uważać na różne plastikowe zaczepy.
Po odpięciu 3 spinek i wyciągnięciu ich z plastików odchodzi cała cześć osłony.
Problem:

- Przenikanie wody bez osłony
- ctpszyba1.jpg (168.74 KiB) Przejrzano 4809 razy
Po montażu osłony:

- Wnęka z osłoną
- ctpszyba2.jpg (150.89 KiB) Przejrzano 4809 razy
Czy to pomoże na parowanie szyb (taka uwaga się pojawiła) - uważam że nie pomoże ponieważ powietrze ogólnie pobierane jest od strony kierowcy - tam są nawiercone fabryczne otwory którymi powietrze ma szanse się dostać do środka (do filtru kabinowego).
W Anglikach zapewne jest na opak, po naszej stronie pasażera są nawiercone otwory a zaś po stronie kierowcy jest zaślepienie.
Osłonę montowałem ponad obecne śruby z tego względu że gdy przykładałem ją, bardzo dobrze przylegała do powierzchni metalu nad wlotem powietrza, poza tym plastiki zazębiały się z elementami które już są tam zamontowane.
Wydaje mi się że przy próbie odkręcenia obecnych śrub i zakręcenia osłony za ich pomocą, była by za bardzo dociśnięta tym samym odkształciła by się od prawidłowej pozycji i w efekcie mamy brak szczelności albo pękanie i inne problemy.
U mnie temat raczej na zasadzie prewencji, woda się nie lała do środka, wydaje mi się że osoby które maja z tym problem ogólnie mogłyby go rozwiązać poprzez zdemontowanie plastiku przy podszybiu i poprawienie jego docisku do szyby. Uszczelka z tego elementu wchodzi na zasadzie dosunięcia i docisku do powierzchni szyby, nie ma tam żadnych zazębień ani innej formy uszczelnienia.