jak sprawdzić czy są kable audio?
- maro
- Profesjonalista
- Reputacja: 0
- Imię: Marek
- Samochód: Cruze 1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Re: jak sprawdzić czy są kable audio?
Ok dzieki za info. Wczoraj pisałem do Adama. Sprawdzi gdzie jest zrównoleglony kabel i bede mial juz jasną sytuację
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Kabel jest na glownym zlaczu w pojezdzie, pod osloną boczna kolo raczki otwierania maski, na dole tzw slupka A
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Krzysiek, ale niestety wczorajszego tłumaczenia nie pamiętam, więc ciężko będzie mi sprawdzić jak u Maro jest 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- maro
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
etac_owiec pisze:Kabel jest na glownym zlaczu w pojezdzie, pod osloną boczna kolo raczki otwierania maski, na dole tzw slupka A
Ale to na kanał lewy i prawy tam są?
To chyba zwrotnice upcham w drzwiach a do tweeterów sobie kable od zwrotnic poprowadzę. W ten sposob bez cięcia kabli zrobie wszystko.
- AdamT
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 3
- Imię: Adam
- Samochód: Octavia III FL
- Silnik:
- Kontakt:
Ze schematu śmiem twierdzić że zrównoleglenie zrobione jest bezpośrednio przy złączu X500/X600 na słupkach A, przy wejściu wiązki do drzwi. Jeśli zwrotnice chcesz zamontować w drzwiach to i tak musisz się do tego złącza dostać. W wersji optymistycznej podłączysz się do tych przewodów z tweetera bezpośrednia za złączem i nie będziesz musiał nic więcej dociągać. W wersji pesymistycznej (gdy zrównoleglenie będzie jednak w innym miejscu) pociągniesz kabel od zwrotnicy do tweetera.
Peugeot 308SW Hybrid 225 GT Pack
Skoda Octavia III FL 1.4TSI 150KM Style + to i tamto
był Cruze 1.6 HB LT+ Premium, Samsung Galaxy Tab 2 7" on-board
Skoda Octavia III FL 1.4TSI 150KM Style + to i tamto

był Cruze 1.6 HB LT+ Premium, Samsung Galaxy Tab 2 7" on-board
- maro
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Ale chyba mogę wypiąć woofer. Kable z woofera dać na wejscie do zwrotnicy za pomocą adaptera do złącza oryginalnego a na wyjsciu ze zwrotnicy dać nowy woofer z kablami i poprowadzic nową wiązkę zemzwrotnicy do tweetera? Wtedy kopletnie olewam oryginalny kabel od tweetera?
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Ja przecialem kable do glosnika w drzwiach w tym zlaczu i w to miejsce wstawilem zwrotnice. Trudniejszy jest dostep z prawej strony, ale mniej szukania bo złacze zawiera mniej kabli
- maro
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Ok, rozbiore sobie na spokojnie wszystko i pomyślę.
Panowie w kwestii wygłuszania. Znalazłem coś takiego jak taśma alubutyl. Jest to dokładnie to samo co maty alybutylowemdo wygłuszania tylko w przyjaznej cenie.
Tasma ma 20cm szerokosci i dlugosc 10m. Czy nie jest to lepsza alternatywa dla taśm dekarskich bitumicznych?
Panowie w kwestii wygłuszania. Znalazłem coś takiego jak taśma alubutyl. Jest to dokładnie to samo co maty alybutylowemdo wygłuszania tylko w przyjaznej cenie.
Tasma ma 20cm szerokosci i dlugosc 10m. Czy nie jest to lepsza alternatywa dla taśm dekarskich bitumicznych?
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Pewnie tak bo są do tego przeznaczone. Kwestia różnicy w cenie... Typowe taśmy wygluszajace maja to do siebie że twardnieja jak diabli po czasie i pękają, krusza się, nie wiem jak te dedykowane GMS itp. Może są lepsze. Ja mam nadzieję że dekarska z racji swojego przeznaczenia będzie bardziej wytrzymała.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
- maro
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Ale taśma alubutylowa to nie mata butylowa.
Mata kosztuje krocie za kawałek a znalazłem tasmę za 100zl ktora ma 20cm szer i 10m długosci. Zastanawiam sie czy to nie to samo co mata tylko bez marketingowego bełkotu
Mata kosztuje krocie za kawałek a znalazłem tasmę za 100zl ktora ma 20cm szer i 10m długosci. Zastanawiam sie czy to nie to samo co mata tylko bez marketingowego bełkotu
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Ja kupilem w Castoramie i zrobilem oba auta i tez mam takie wrazenie ze to marketingmaro pisze:Ale taśma alubutylowa to nie mata butylowa.
- maro
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
kurcze, a u mnie w castoramie są tylko taśmy bitumiczne typu tytan, suondband itd. - to jest odpowiednik mat bolla i app
Taśma alubutylowa to odpowiednik STP, Dynamat które nie zawierają masy bitumicznej tylko butylową.
No i właśnie chyba nie będę się wachał tylko kupię sobie taką taśmę butylową i tym ogarnę auto.
Taśma alubutylowa to odpowiednik STP, Dynamat które nie zawierają masy bitumicznej tylko butylową.
No i właśnie chyba nie będę się wachał tylko kupię sobie taką taśmę butylową i tym ogarnę auto.