Witam
Po małej obcierce muszę wymienić klapkę razem z obudową wlewu paliwa w Cruze HB, mogę się od was dowiedzieć jak to zrobić ? Dokładnie to klapka była juz wymieniona na używaną kilka miesięcy temu przez blacharza, ale teraz wszystko się poluzowało i klapka opiera się o błotnik, blacharz mówił że ta obudowa już była trochę zmęczona przy wyciąganiu przez szrociarzy i może nie trzymać się wiec zamówiłem nówkę w serwisie.
Wymiana obudowy wlewu paliwa.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Marek
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8
- LPG: TAK
- Kontakt:
- Fachman
- Reputacja: 0
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Wymiana obudowy wlewu paliwa.
Wlew paliwa zamocowany jest na 4 zatrzaskach (na godzinie 1,5, 4,5, 7,5 i 10,5) które nie jest łatwo wyjąć bez destrukcji. Do ich podważania dobrze nadaje się tacka do nakładania kremu na torty/ciasta, stopniowo podnosi się obudowe wlewu wciskajac tacke między gumowe uszczelnienie a karoserię.
Bardzo pomaga odkręcenie blokady sztywnego węża wlewu paliwa żeby był luźniejszy.
Ogólnie lekko nie jest
Pooglądaj moj temat dotyczący wymiany tego wlewu, obejrzyj zdjęcia, dużo Ci to pomoże.
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
Bardzo pomaga odkręcenie blokady sztywnego węża wlewu paliwa żeby był luźniejszy.
Ogólnie lekko nie jest

Pooglądaj moj temat dotyczący wymiany tego wlewu, obejrzyj zdjęcia, dużo Ci to pomoże.
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka