Zamiana radia

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pablo16tzp
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 15 maja 2016, o 15:15
Imię: Paweł
Samochód: Cruze
Silnik: 1.6 124KM
LPG: LPGTECH
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Zamiana radia

Post autor: pablo16tzp » 17 sty 2020, o 15:49

Dzień dobry.
Posiadam w cruze radio z cienkim wyświetlaczem
Obrazek
Chcę je zmienić na to z większym wyświetlaczem, kupiłem wyświetlacz i kupiłem radio UZZ które z takim wyświetlaczem działa.
Po podłączeniu wyskakuje informacja że radio jest zakodowane. Czy macie może jakieś sposoby na rozkodowanie takiego radia ? Czy muszę kupić całą przekładkę do tego radia w zestawie ?
p.s.
coś tam czytałem z klemą i z wylutowaniem jakiejś pamięci, ale skończyło się spaleniem radia i teraz zastanawiam się czy kupić kolejne, czy zestaw radio + wyświetlacz ?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 18963
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Samochód: Aveo T300
Silnik: 1.6 LDE
LPG: STAG
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: etac » 17 sty 2020, o 16:15

Kup sobie radio na androidzie. Szkoda kasy na wymianę kolejnego.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

Awatar użytkownika
pablo16tzp
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 15 maja 2016, o 15:15
Imię: Paweł
Samochód: Cruze
Silnik: 1.6 124KM
LPG: LPGTECH
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: pablo16tzp » 17 sty 2020, o 16:17

No właśnie nie chce na androidzie, tylko to ori z szerokim wyświetlaczem, dzwoniłem do aso powiedzieli że bez wylogowania w starym samochodzie nic sie nie da zrobić bo trzeba radio programować czy coś.
Może masz kogoś kto ma wiedzę i pomoże z taką przekładką ?

Awatar użytkownika
scott
Specjalista
Posty: 308
Rejestracja: 13 maja 2018, o 14:42
Imię: Scott
Samochód: Cruze LS+ 2010
Silnik: 2.0, LLW, 125KM(92kW) Diesel
Lokalizacja: woj. małopolskie
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: scott » 17 sty 2020, o 16:23

Może i tutaj tylko podmiana VIN w eepormie jest wymagana?
W tej sytuacji raczej bym nie zamieniał miejscami eepromu (z org. do kupionego) bo może zawartość się różnić ze względu chociażby na inne wymiary wyświetlacza.

Awatar użytkownika
pablo16tzp
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 15 maja 2016, o 15:15
Imię: Paweł
Samochód: Cruze
Silnik: 1.6 124KM
LPG: LPGTECH
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: pablo16tzp » 17 sty 2020, o 16:25

No dobra, a jak kupię zestaw od jednego samochodu czyli radio i szeroki wyświetlacz ?

Awatar użytkownika
scott
Specjalista
Posty: 308
Rejestracja: 13 maja 2018, o 14:42
Imię: Scott
Samochód: Cruze LS+ 2010
Silnik: 2.0, LLW, 125KM(92kW) Diesel
Lokalizacja: woj. małopolskie
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: scott » 17 sty 2020, o 16:29

Zgadza się, ale radio jest od innego samochodu. Dlatego wydaje się mi, że wystarczy wgrać właściwy VIN do eepromu kupionego radia.

Awatar użytkownika
pablo16tzp
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 15 maja 2016, o 15:15
Imię: Paweł
Samochód: Cruze
Silnik: 1.6 124KM
LPG: LPGTECH
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: pablo16tzp » 17 sty 2020, o 16:40

Panie a jak takiego szpeca znaleźć co to zaprogramuje ?
A tak btw.
Znajomy ma właśnie taki zestaw u siebie w cruze i będzie to wymieniał na android. Może od niego z samochodu da rade to przełożyć, wylogować i zalogować do mojego ?
Czy znów pod pojęciem wylogowania kryje się coś grubego ?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 18963
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Samochód: Aveo T300
Silnik: 1.6 LDE
LPG: STAG
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: etac » 17 sty 2020, o 17:19

pablo16tzp pisze:
17 sty 2020, o 16:17
No właśnie nie chce na androidzie, tylko to ori z szerokim wyświetlaczem, dzwoniłem do aso powiedzieli że bez wylogowania w starym samochodzie nic sie nie da zrobić bo trzeba radio programować czy coś.
Może masz kogoś kto ma wiedzę i pomoże z taką przekładką ?
pokaż dokładnie jakie radio chcesz założyć, bo co masz to już wiemy.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

Awatar użytkownika
szczuplin
Fachman
Posty: 2042
Rejestracja: 9 mar 2016, o 15:00
Imię: Szczuplin
Samochód: Cruze, Aveo T300
Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
LPG: STAG4 Q-Box+
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: szczuplin » 17 sty 2020, o 17:22

Ludzie to lubią komplikować sobie życie.

Zawsze pytam: dlaczego chcesz orginał a nie androida?
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km

Awatar użytkownika
pablo16tzp
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 15 maja 2016, o 15:15
Imię: Paweł
Samochód: Cruze
Silnik: 1.6 124KM
LPG: LPGTECH
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: pablo16tzp » 17 sty 2020, o 19:39

Radio kupiłem takie
Obrazek
Które walnęło i zakupiłem 2gie takie samo UZZ
Co do komplikowania sobie życia i czemu nie andrut to raz że kasa bo zamiast na radio 1500 to wolę kupić takie lampy tył jak masz u siebie szczuplin albo dozbierać kaske i wrzucic jakieś konkret alu.

Podzwoniłem, poszukałem i znalazłem firmę w Wałbrzychu która mi wyloguje nowe radio i kolejny tel do serwisu rozwiał wątpliwości, nie trzeba nowego radia kodować, wystarczy podpiąć i samo się zakoduje bo w cruze nie ma ani kodu radia, ani pinu pojazdu czy jak to oni tam to nazywają.

Cena za wylogowanie eepromu 100 zł, myślę że cena niewygórowana bo trochę roboty jest przy takim eepromie. Jak tylko ogarnę temat dam wam znać jak poszło i czy działa wszystko poprawnie.

Awatar użytkownika
szczuplin
Fachman
Posty: 2042
Rejestracja: 9 mar 2016, o 15:00
Imię: Szczuplin
Samochód: Cruze, Aveo T300
Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
LPG: STAG4 Q-Box+
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: szczuplin » 17 sty 2020, o 19:53

U kogo w Wałbrzychu chcesz to robić?
Radio na andku spokojnie na Ali w okolicy 1000zł znajdziesz. Ja nigdy bym nie wrócił do fabrycznego.

Co do lamp może być ciężko Ci je znaleźć - tylko AliExpress,
Ebay itd

Ps. A ty widzę DKL jesteś a ja DB. Teraz sobie przypomniałem, że byłeś i znikłes.
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km

Awatar użytkownika
pablo16tzp
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 15 maja 2016, o 15:15
Imię: Paweł
Samochód: Cruze
Silnik: 1.6 124KM
LPG: LPGTECH
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: pablo16tzp » 17 sty 2020, o 20:06

szczuplin ja DKA kamienna góra :)
Firma Hyckowski Hyc-Bas

Awatar użytkownika
szczuplin
Fachman
Posty: 2042
Rejestracja: 9 mar 2016, o 15:00
Imię: Szczuplin
Samochód: Cruze, Aveo T300
Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
LPG: STAG4 Q-Box+
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: szczuplin » 17 sty 2020, o 20:19

Fakt fakt. Znam Hycka. Życzę cierpliwości. Jakby co dobry magik jest u Limanowki. Mariusz się nazywa.
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km

kochar
Profesjonalista
Posty: 792
Rejestracja: 6 paź 2016, o 17:13
Imię: Jan
Samochód: ORLANDO 2.0l VCDI
Silnik: 163KM, diesel
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: kochar » 17 sty 2020, o 21:00

Już tu był gościu co mu padło radio, co niektórzy doradzali mu wywal 1000 zł. kup na androidzie. Kupił silwerbox od C77 za 50 zł, kolega za flaszkę podmienił kość i cieszy się sprawnym radiem. :witam:
viewtopic.php?f=29&t=9315&sid=11596cf7a ... &start=50
Ostatnio zmieniony 18 sty 2020, o 02:03 przez Mandrol, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: nie którzy = niektórzy
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 18963
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Samochód: Aveo T300
Silnik: 1.6 LDE
LPG: STAG
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Zamiana radia

Post autor: etac » 18 sty 2020, o 00:02

pablo16tzp pisze:
17 sty 2020, o 19:39
Radio kupiłem takie
Obrazek
Które walnęło i zakupiłem 2gie takie samo UZZ
Co do komplikowania sobie życia i czemu nie andrut to raz że kasa bo zamiast na radio 1500 to wolę kupić takie lampy tył jak masz u siebie szczuplin albo dozbierać kaske i wrzucic jakieś konkret alu.

Podzwoniłem, poszukałem i znalazłem firmę w Wałbrzychu która mi wyloguje nowe radio i kolejny tel do serwisu rozwiał wątpliwości, nie trzeba nowego radia kodować, wystarczy podpiąć i samo się zakoduje bo w cruze nie ma ani kodu radia, ani pinu pojazdu czy jak to oni tam to nazywają.

Cena za wylogowanie eepromu 100 zł, myślę że cena niewygórowana bo trochę roboty jest przy takim eepromie. Jak tylko ogarnę temat dam wam znać jak poszło i czy działa wszystko poprawnie.
ja rozróżniam po monitorze nie po kodach.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Cruze Nadwozie / Wnętrze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości