Siłownik maski.

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
Zablokowany
Marineros
Stały bywalec
Reputacja: 0
Imię: Łukasz
Samochód: Chevrolet Cruze
Silnik: 1.6 115 km
LPG: Lpg
Kontakt:

Siłownik maski.

Post autor: Marineros » 15 wrz 2019, o 09:53

Witam wszystkich. Chciałem zamontować siłownik maski zamiast podpórki. Nie pytajcie dlaczego. Tak poprostu. 😉😉😉 Czy idzie to zrobić samemu? Jaki siłownik dobrać? Robił juz ktoś cos takiego?

Awatar użytkownika
dokia
fachowa i pyskata diablica
Reputacja: 126
Imię: Dorota
Samochód: Jaguar E-Pace 2020
Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
Kontakt:

Re: Siłownik maski.

Post autor: dokia » 15 wrz 2019, o 10:03

Można, jak najbardziej.
A często ty tam zaglądasz, że musisz? Ja tylko aby dolać wody do spryskiwaczy, gdyż nawet zbytnio tam nie czyszczę. W jednym aucie mam fabryczny siłownik, w drugim mam drut i jak chcę w drugim aucie otworzyć to sobie o tym przypominam gdy sama maska się nie podnosi, więc jeszcze w głowę nie dostałam 😜

https://mojafirma.infor.pl/moto/naprawa ... maski.html
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.

kjas9
Profesjonalista
Reputacja: 32
Imię: Krzysztof
Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
Silnik: 1,4 T +chip 163 km
LPG: KME Skay Max
Kontakt:

Post autor: kjas9 » 15 wrz 2019, o 18:42

Dokia - twoje posty nastawione są na ilość czy na jakość, czyżbyś Chciała zostać na siłę Moderatorem.Jeżeli tak to nie ta droga bo powtarzanie ogólnie znanych porad nic nie wnosi tylko zamula kącik i aby dojść do konkretów trzeba mieć cierpliwość aby póżniej oddzielić ziarno od plew..Nie obraż się ale na wszystkich kącikach starasz się udzielać tak jakbyś znała wszystkie auta,a przecież sama nic nie robisz tylko zlecasz mechanikom.Sam chcę założyć takie siłowniki i szukam konkretnych porad- przykładów montażu ,rysunków części do wykonania a nie takich g.... porad wybacz.
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019

Awatar użytkownika
dokia
Kontakt:

Post autor: dokia » 15 wrz 2019, o 18:51

To poszukaj tutoriala. Wyszukiwarka nie boli, właśnie to chciałam uświadomić. Na każdym forum jest tak , że gro ludzi wpada aby im wszystko podano na tacy, bo samodzielnie poszukać nie mogą. Jasnym jest chyba, że musi to być siłownik do takiego modelu auta jak ma ów kolega. Nie wiem z czym masz problem, naprawdę. I czyżbyś był tu od ocen? To nie Ty zadałeś te pytanie.
Odpowiedź moja była adekwatna do pytania. Poza tym nie jestem zupą pomidorową aby mnie wszyscy lubili i do niczego nie aspiruję. Mi wolno pisać, a Ty czytać nie musisz, jest opcja "wrogowie" chyba na większości forum. Skorzystaj. A poza tym teraz to stworzyłeś OT.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.

kochar
Wymiatacz
Reputacja: 90
Imię: Jan
Samochód: ORLANDO 2.0l VCDI
Silnik: 163KM, diesel

Post autor: kochar » 15 wrz 2019, o 19:00

*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)

Awatar użytkownika
dokia
Kontakt:

Post autor: dokia » 15 wrz 2019, o 19:05

No właśnie, temat jest zdublowany. To zamiast koledze podać link właściwy, to trzeba ocenami posypać, bo ktoś zrobił cokolwiek. A wystarczyło tak niewiele i nie można było :P Nieładnie, Krzyś :P Temat zgłaszam więc do zamknięcia skoro jest zdublowany, czyli teraz pobawię się w pomocnika Moderatora :P
Wiesz Krzyś, na moim forum jest tak samo, -kupią auto w wersji "bieda edyszyn" a potem wrzucają miliony tematów, jak co gdzieś założyć i się pieklą, że nie dostają na tacy, -czasem nawet wrzucają pytanie z dopiskiem "bo nie chce mi się szukać" :P :shock:

Zablokowany

Wróć do „Cruze Nadwozie / Wnętrze”