Bagażnik dachowy i box do Aveo - jaki ?
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Grzegorz
- Samochód: Aveo
- Silnik:
- Kontakt:
Bagażnik dachowy i box do Aveo - jaki ?
Witam,
Jestem tu świeży, Aveo mam od miesiąca, rocznik 2011, 1,2 16V + LPG, Hatchback prawdopodobnie T250 lub T255 nie umiem określić, salon Opla w Bydgoszczy skąd auto wyjechało pierwszy raz na świat też nie potrafi mi odpowiedzieć.
Prośbę mam inną, za 2 tygodnie planuję wyruszyć nim na wakacje aż do Danii i jak wiadomo spakowanie rodziny 4 os. nie jest możliwe z kołem zapasowym w bagażniku.
Krótko mówiąc postanowiłem zakupić bagażnik dachowy i tzw. box lub trumnę, jak kto woli. Czy możecie podpowiedzieć co kupić. Nie ma to być luksusowe wyposażenie. Nie chce uszkodzić auta nieprawidłowym rodzajem mocowań a sama trumna ma po prostu pomieścić dodatkowy bagaż.
Jestem tu świeży, Aveo mam od miesiąca, rocznik 2011, 1,2 16V + LPG, Hatchback prawdopodobnie T250 lub T255 nie umiem określić, salon Opla w Bydgoszczy skąd auto wyjechało pierwszy raz na świat też nie potrafi mi odpowiedzieć.
Prośbę mam inną, za 2 tygodnie planuję wyruszyć nim na wakacje aż do Danii i jak wiadomo spakowanie rodziny 4 os. nie jest możliwe z kołem zapasowym w bagażniku.
Krótko mówiąc postanowiłem zakupić bagażnik dachowy i tzw. box lub trumnę, jak kto woli. Czy możecie podpowiedzieć co kupić. Nie ma to być luksusowe wyposażenie. Nie chce uszkodzić auta nieprawidłowym rodzajem mocowań a sama trumna ma po prostu pomieścić dodatkowy bagaż.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Bagażnik dachowy i box do Aveo - jaki ?
Kupujesz belki do Aveo, a potem dowolnie wybrany box, zgodnie z posiadanym budżetem.
Jak chcesz mieć pewność, ze pasuje proponuje zastosować markowe mocowanie od firmy THULE
Jak chcesz mieć pewność, ze pasuje proponuje zastosować markowe mocowanie od firmy THULE
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Dowolnie ? A wymiarowo ? Nie wiem jaki długi może być ? Nigdzie nie mogę doczytać a "specjaliści" czyli autoryzowany serwis Mikołajczak w Bydgoszczy już nie mają dokumentacji. THULE to kosmos cenowy... jak na jednorazowy użytek.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Nikt ci nie poda długości.
A chciałeś dobre, to tylko THULE. Jak kupisz inne to sam zobaczysz, dlaczego THULE kosztuje więcej i dlaczego Chevrolet/Opel sprzedawał je w swoich salonach.
Ja od lat stosuje się do zasady: Biedny musi kupować drogo.
https://allegro.pl/listing?string=baga% ... t-1-3-0511
A chciałeś dobre, to tylko THULE. Jak kupisz inne to sam zobaczysz, dlaczego THULE kosztuje więcej i dlaczego Chevrolet/Opel sprzedawał je w swoich salonach.
Ja od lat stosuje się do zasady: Biedny musi kupować drogo.

https://allegro.pl/listing?string=baga% ... t-1-3-0511
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Nawet gość ze sklepu z boxami i bagażnikami nie wciskał mi THULE. Na "raz w roku" polecił zwykły stalowy bagażnik i tani box. Liczy się pojemność na dachu małego aveo a nie wypasione sprzęty dla nowobogackich. Ja zwykły człowiek jestem. Może czyta ktoś i poleci jakiś box do mojego autka. Jaka szerokość i długość maksymalnie ?
- kemoiz
- Wymiatacz
- Reputacja: 1
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
Nie ma takiego parametru jak długość i szerokość maksymalnie, kupujesz taki jaki potrzebujesz.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
mnie tez kiedyś było żal pieniędzy na ten jeden raz i założyłem dedykowany z firmy NONAME. Potem był już tylko płacz jak łapa wgniotła profil przy dachu.westg pisze:Nawet gość ze sklepu z boxami i bagażnikami nie wciskał mi THULE. Na "raz w roku" polecił zwykły stalowy bagażnik i tani box. Liczy się pojemność na dachu małego aveo a nie wypasione sprzęty dla nowobogackich. Ja zwykły człowiek jestem. Może czyta ktoś i poleci jakiś box do mojego autka. Jaka szerokość i długość maksymalnie ?

-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Nie kupiłem NONAME. Właśnie opłaciłem na allegro Dromader D1 ALU AERO PLUS firmy AMOS-BIS. Koszt z dostawą 375zł. Łapy mają solidne gumy i dużą powierzchnię więc raczej wgniotów nie będzie. Na innych forach użytkownicy wielu różnych aut bez relingów bardzo chwalą. Zdam relację jak zamontuję. A o kufer pytałem w sensie jakie największe gabaryty proponujecie. Ostatecznie kupiłem coś takiego: http://allegro.pl/wloski-box-pack-boks- ... 95574.html ma 2 rygle i dodatkowe zabezpieczenie na przodzie. Za kilka zł dokupię uszczelkę rantową w celu uszczelnienia kufra i dwa profile lub listwy alu w "hurtostalu" na wzmocnienie dna. Może komuś przyda się moja alternatywa.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Obiecana fotka:
https://photos.app.goo.gl/26hBfHqAJV6k3fSs1
Bagażnik na dachu przejechał z boxem 2050km.
Z prędkością 140km/h można jechać nie narzekając na uporczywy hałas.
https://photos.app.goo.gl/26hBfHqAJV6k3fSs1
Bagażnik na dachu przejechał z boxem 2050km.
Z prędkością 140km/h można jechać nie narzekając na uporczywy hałas.