Zapach benzyny
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 3
- Imię: Krzysztof
- Samochód: SUZUKI BALENO
- Silnik: 1,2 PB 90 KM
- Kontakt:
Zapach benzyny
Kolegów uczonych w piśmie i tych co wiedzą pytam uprzejmie co może być powodem silnego zapachu benzyny w aucie po zatankowaniu na full - intensywność zapachu maleje wraz ze zmniejszaniem się poziomu paliwa w baku - wycieków nie stwierdziłem nie miałem tego wcześniej ani w tym ani poprzednim aucie 

"Płyńmy szkunerem Cutty Sark i niech nam dowodzi William Mc Coy !"- James Hogg z Ettrick
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Zapach benzyny
Po prostu zalałeś układ odpowietrzania i paliwo dostało się do filtra węgla aktywnego, teraz czekać aż wywietrzeje.
Nigdy nie nalewa się więcej niż do 2go wybicia pistoletu, każde kolejne to ryzyko zalania filtra.
Nigdy nie nalewa się więcej niż do 2go wybicia pistoletu, każde kolejne to ryzyko zalania filtra.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Wymiatacz
- Kontakt:
Nigdy tego nie robię i nie leję "pod korek" jak mi odbije to wyciągam go z tej....dziury i finito- nie "dopycham" dlatego się zapytałem bo wcześniej tego nie miałem- jak wspomniałem powyżej 

"Płyńmy szkunerem Cutty Sark i niech nam dowodzi William Mc Coy !"- James Hogg z Ettrick
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Ja od czasu do czasu leję pod korek i na kilka odbić i jakoś nie spotkałem się z tym problemem 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- huri_khan
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 90
- Imię: Robert
- Samochód: Kia Proceed
- Silnik: 1,4 T
- Inny samochód: Ford Mondeo
- Kontakt:
Nie robiłeś czegoś przy tylnych nadkolach i nie wyczepiłeś rurki odpowietrzającej ?
240 000 km z Chevroletem w zupełności wystarczyło 

- wojbur
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 2
- Imię: Wojtek
- Samochód: Hyundai ix20
- Silnik: 1.6 125 KM
- LPG: tak
- Kontakt:
U mnie śmierdziało po ostatnim "przeglądzie" na garażu,wymieniono filtr paliwa. Po dwóch dniach smród ustał.
-
- Wymiatacz
- Kontakt:
niczego nie robiłem - zarejestrowałem się do serwisu bo jeszcze jest gwarancja no i zobaczymyhuri_khan pisze:Nie robiłeś czegoś przy tylnych nadkolach i nie wyczepiłeś rurki odpowietrzającej ?