Plastik za ramką/tablicą rejestracyjną.

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
Driverek007
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Szymon
Samochód: Kalos
Silnik: 1.2
Kontakt:

Plastik za ramką/tablicą rejestracyjną.

Post autor: Driverek007 » 22 sie 2024, o 18:31

Witajcie, mam pytanie dotyczące plastiku za ramką/tablicą rejestracyjną. Otóż do blachy (zderzaka) przykręcony jest "kawałek plastiku", do którego z kolei przekręcona jest ramka (z tablicą rejestracyjną). Plastik ten pękł poprzedniemu właścicielowi auta i złapał go na kątownik, który również pękł. Wpadłem na pomysł, że pęknięcie skleję, wykręcę śruby i je czymś zaleję, po czym cały plastik odmaluję. Niestety klej nie chce tego złapać. Zauważyłem na ulicy Kalosa, który nie miał tego całego plastiku tylko ramkę przykręconą bezpośrednio do zderzaka. Jak macie w swoich kalosach? Myślicie żeby przykręcić kątowniki i złapać nimi to pękniecie czy odkręcić ten plastik i ramkę wraz z rejestracją wkręcić w zderzak? Pytałem na olx o ten sam plastik, niestety złomowiska mogą sprzedać wraz z całym zderzakiem :oczekuje:

Tak to wygląda u mnie:
Obrazek
Obrazek

Tutaj zdjęcie znalezione w internecie bez tego plastiku:
Obrazek.

Awatar użytkownika
bubu1769
Administrator
Reputacja: 457
Imię: Bartłomiej
Samochód: Aveo T250
Silnik: 1.4 101KM
Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
Kontakt:

Re: Plastik za ramką/tablicą rejestracyjną.

Post autor: bubu1769 » 22 sie 2024, o 18:37

Możliwe że od T255 będzie pasować
https://allegro.pl/oferta/chevrolet-ave ... 6058522608
Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby zamocować ramkę, czy nawet sama tablicę, bezpośrednio do zderzaka.

Driverek007
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Szymon
Samochód: Kalos
Silnik: 1.2
Kontakt:

Re: Plastik za ramką/tablicą rejestracyjną.

Post autor: Driverek007 » 23 sie 2024, o 22:23

Dzięki za info, zmierzę dokładnie i może zakupię albo jeszcze poszukam od Kalosa. W ostateczności zamontuję do zderzaka ;)
Ostatnio zmieniony 23 sie 2024, o 22:35 przez bubu1769, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto cytat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aveo/Kalos Nadwozie / Wnętrze”