Domyślam się, że gdzieś zgromadziła się wilgoć lub powstał grzybek, może ktoś ma doświadczenia czy wystarczy dezynfekcja klimatyzacji czy będzie gorzej. Gdzieś słyszałem, że może być konieczna wymiana parownika

Fazi pisze: Ale po dostaniu się do parownika okazało się że na dnie jego obudowy było dość dużo zalegajacego syfu m.in. liście które sobie tam gniły a tym samym były w 50% odpowidzialne za przykry zapach. Niestety takich rzeczy chyba żaden środek nie usunie tylko człowiek.
Nie polecam pianek typu "klima doktor".Możliwe,że czyszczą ale zaklejają przy okazji różne zawiasy i linki od sterowania klapek.Walczyłem pół roku zanim sterowanie powróciło do normy.Chyba najlepsze jest ozonowanie no i jak kolega napisał powyżej,udrożnienie odpływu skroplonej wody.Sebastian pisze:Dobry środek do odgrzybiania klimatyzacji i popsikać parownik - powinno pomóc.
Niestety nie wiem, gdzie w aveo jest odpływ skroplin przez który można zaaplikować środek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości