orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Posty: 4524
Rejestracja: 22 mar 2014, o 20:51
Imię: Andrzej
Chevi: Cruze, Spark
Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
LPG: TAK
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: Regulus » 3 cze 2019, o 23:40

Ja lubię RMF 2 Pop - nie ma reklam i wiadomości, tylko grają :D Aplikacja myTuner.

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Posty: 7626
Rejestracja: 20 sie 2013, o 11:17
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Lokalizacja: WX
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: XaRaDaS » 19 sty 2020, o 19:39

Andrzeju i Łukaszu, tak mnie dzisiaj wciągnęliście w te androidy, że zaczynam się zastanawiać. Zerknąłem na stronę roadnav i są tam też inne modele jak S170 i S200, czy one będą pasować do Orlando, czy tylko S160 ? Na szybko wpisałem sobie na ali roadnav i zero wyszukań :(
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...


Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Posty: 7626
Rejestracja: 20 sie 2013, o 11:17
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Lokalizacja: WX
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: XaRaDaS » 19 sty 2020, o 20:18

No i głupi jestem, które wybrać, czy ewentualnie jakbym chciał podłączyć kamerkę cofania to dowolna będzie pasować, czy przyciski na kierownicy będą działać, czy przednią kamerkę do każdego można podłączyć. Tyle pytań, a rozpiętość cenowa od 285$ do 550$
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Awatar użytkownika
dokia
fachowa i pyskata diablica
Posty: 2257
Rejestracja: 22 lip 2019, o 14:58
Imię: Dorota
Chevi: Opel Insignia
Silnik: PB A20NHT 220KM
Lokalizacja: Mazury
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: dokia » 19 sty 2020, o 20:36

Czemu miałyby nie działać, jak zestaw dedykowany do danego modelu? Ja mam chińczyka pod Łindozę, zamierzchłego już, bo z 2015roku (RoadRover - c7005br) i jak teraz zerkam na instrukcję instalacji( chociaż sama tego nie robiłam), no ale mam instrukcję, to tam nic z kierownicą nie trzeba było robić. Wtyczki tylko poprzepinać ze starego radia. Tylko z DVD nie ma co brać, bo i tak nie ogląda się w czasie jazdy, a w garażu też raczej niezbyt. I kamery razem nie kupuj, bo można oddzielnie taniej lub lepszą, tylko NTSC ma być..
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.

Awatar użytkownika
szczuplin
Wymiatacz
Posty: 1853
Rejestracja: 9 mar 2016, o 15:00
Imię: Szczuplin
Chevi: Cruze, Aveo T300
Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
LPG: BRC STAG4 Q-Box+
Lokalizacja: Dolina biedy
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: szczuplin » 19 sty 2020, o 20:44

Rozpiętość cenowa uzależniona jest w dużej mierze od procesora i wbudowanych pamięciach. Wszystko będzie działać plug and play.
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km

Awatar użytkownika
wszim
Administrator
Posty: 13011
Rejestracja: 10 paź 2013, o 22:04
Imię: Wojtek
Chevi: Orlando LT
Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
LPG: BRC SQ24
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: wszim » 19 sty 2020, o 23:11

XaRaDaS pisze:
19 sty 2020, o 20:18
No i głupi jestem, które wybrać, czy ewentualnie jakbym chciał podłączyć kamerkę cofania to dowolna będzie pasować, czy przyciski na kierownicy będą działać, czy przednią kamerkę do każdego można podłączyć. Tyle pytań, a rozpiętość cenowa od 285$ do 550$
Gdy masz wątpliwości pytaj konkretnie sprzedawcę. Jeżeli będzie rzetelny to odpowie. Gdyby potem okazało się nieprawdą to zgłaszasz do Ali spór i żądasz zwrotu kasy lub rabatu. Niestety z Ali zawsze jest pewne ryzyko.

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Posty: 7626
Rejestracja: 20 sie 2013, o 11:17
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Lokalizacja: WX
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: XaRaDaS » 30 sty 2020, o 22:45

Tak z innej beczki, nie chcę już zakładać nowego tematu, a nurtuje mnie pytanie, czy oryginalne CD600 posiada wyjście na suba ?
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Awatar użytkownika
dokia
fachowa i pyskata diablica
Posty: 2257
Rejestracja: 22 lip 2019, o 14:58
Imię: Dorota
Chevi: Opel Insignia
Silnik: PB A20NHT 220KM
Lokalizacja: Mazury
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: dokia » 30 sty 2020, o 22:49

a czemu miałoby nie posiadać? Ja oryginalnie miałam CD400 (teraz jest chińczyk) i był i jest zestaw Infinity z subem w bagażniku
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.

Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Posty: 4524
Rejestracja: 22 mar 2014, o 20:51
Imię: Andrzej
Chevi: Cruze, Spark
Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
LPG: TAK
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: Regulus » 30 sty 2020, o 23:26

Andrzej się pyta o taki kabelek (a właściwie gniazdo), do którego można podłączyć (wetknąć wtyk) od subwoofera. Nie znam CD600, ale jeśli w equalizerze masz regulacje poziomu sub-a to i gniazdo musi być.

Awatar użytkownika
dokia
fachowa i pyskata diablica
Posty: 2257
Rejestracja: 22 lip 2019, o 14:58
Imię: Dorota
Chevi: Opel Insignia
Silnik: PB A20NHT 220KM
Lokalizacja: Mazury
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: dokia » 30 sty 2020, o 23:32

Wiem o co pyta, ale CD400 to tak jakby przepaść do CD600. To skoro te stare miały, to czemu by nowsze miały nie mieć.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.

Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Posty: 4524
Rejestracja: 22 mar 2014, o 20:51
Imię: Andrzej
Chevi: Cruze, Spark
Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
LPG: TAK
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: Regulus » 30 sty 2020, o 23:35

A miały? Może miałaś subwoofer podłączony po prostu pod głośniki, przez zwrotnicę?

Awatar użytkownika
dokia
fachowa i pyskata diablica
Posty: 2257
Rejestracja: 22 lip 2019, o 14:58
Imię: Dorota
Chevi: Opel Insignia
Silnik: PB A20NHT 220KM
Lokalizacja: Mazury
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: dokia » 30 sty 2020, o 23:36

Ups, tego nie wiem gdzie co miały podłączone, ale to był zestaw fabryczny, to mniemam że było normalnie podłączone.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.

Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Posty: 4524
Rejestracja: 22 mar 2014, o 20:51
Imię: Andrzej
Chevi: Cruze, Spark
Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
LPG: TAK
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: Regulus » 30 sty 2020, o 23:52

W Cruze raczej CD400 nie miały wyjścia na subwoofer instrukcje_chevrolet/Cruze_Audio_CDC400 ... 300_PL.pdf

Instrukcja do CD600 w Orlando też nic nie wspomina, ale może zostawmy temat tym co mają/mieli i wiedzą.

Awatar użytkownika
wszim
Administrator
Posty: 13011
Rejestracja: 10 paź 2013, o 22:04
Imię: Wojtek
Chevi: Orlando LT
Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
LPG: BRC SQ24
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: wszim » 31 sty 2020, o 09:10

A dlaczego w wątku dotyczącym stacji androidowej dyskusja o CD400 i sub ? :baty:

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Posty: 7626
Rejestracja: 20 sie 2013, o 11:17
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Lokalizacja: WX
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: XaRaDaS » 31 sty 2020, o 15:48

Wojtku nie chciałem tworzyć nowego wątku, więc tutaj mi było najłatwiej zapytać, zresztą przy wymianie na S160 musieliście wymontować radio i może ktoś zwrócił uwagę na to czy jest takowe wyprowadzenie, niestety w necie nie znalazłem zdjęć, do tego TIS też nie opisuje sytuacji, jest schemat radia z wyprowadzeniem na 6 głośników, ale nie ma tam wzmianki (na schemacie nie ma zaznaczonego) o subie ;) jak chcesz to możesz tą gadkę rozdzielić w nowy temat. Mam suba do wykorzystania, ale chodzi o kwestię czy muszę dokupić wzmaka, czy bym mógł się wpiąć pod radio ;)
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 17886
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Aveo T300
Silnik: 1.6 LDE
LPG: STAG
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: etac » 31 sty 2020, o 17:18

Żadne radio standardowe nie ma dodatkowych wyjść na wzmacniacz, czy suba. Jak jest dodatkowy fabryczny sub, to radio jest inne i ma wyjścia na wzmacniacz w miejscu wyjść na głośniki.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

markor150
Aktywny
Posty: 63
Rejestracja: 8 lis 2018, o 08:01
Imię: Marek
Chevi: Orlando 2.0 LTZ 163
Silnik: Chip 200KM / DPF OFF
Lokalizacja: Szczecinek
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: markor150 » 6 mar 2020, o 16:36

Myślę od jakiegoś czasu nad wymianą oryginału CD400 na Chińskiego androida wraz z kamerą cofania.
Ale zastanawia mnie jak to się ma do opcji oryginalnych obsługiwanych przez oryginalny wyświetlacz czyli np moduł komfortu itd...
Czy jest to obsługiwane jakoś z pozycji Androida, czy tracimy wszystkie ustawiania i nie ma możliwości ich włączenia?
Czy może po prostu wszystkie ustawiania mamy zapisane i działają, ale nie ma możliwości zmiany ich z androida?
Marek

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 17886
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Aveo T300
Silnik: 1.6 LDE
LPG: STAG
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: etac » 6 mar 2020, o 16:53

Jak masz dobre radio z adapterem CAN, to nawet masz dodatkowe funkcje w menu ustawienia pojazdu.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

markor150
Aktywny
Posty: 63
Rejestracja: 8 lis 2018, o 08:01
Imię: Marek
Chevi: Orlando 2.0 LTZ 163
Silnik: Chip 200KM / DPF OFF
Lokalizacja: Szczecinek
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: markor150 » 6 mar 2020, o 19:46

Myślę nad tym z wysyłką z Niemiec lub Czech:
https://pl.aliexpress.com/item/32989243312.html
Lub tym z dostawą nie wiem skąd:
https://pl.aliexpress.com/item/32791332355.html
Ten drugi teoretycznie lepszy bo ma 4GB Ram, a nie 2GB jak ten wcześniejszy ale wydaje mi się że to jedno i to samo będzie tylko tak napisali...
Marek

Awatar użytkownika
wszim
Administrator
Posty: 13011
Rejestracja: 10 paź 2013, o 22:04
Imię: Wojtek
Chevi: Orlando LT
Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
LPG: BRC SQ24
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: wszim » 6 mar 2020, o 20:05

Od strony funkcjonalnej nic nie tracisz, tylko zyskujesz. Problemem są jedynie "kaprysy" niedopracowanego chińskiego softu. I tu już loteria na co trafisz.

markor150
Aktywny
Posty: 63
Rejestracja: 8 lis 2018, o 08:01
Imię: Marek
Chevi: Orlando 2.0 LTZ 163
Silnik: Chip 200KM / DPF OFF
Lokalizacja: Szczecinek
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: markor150 » 6 mar 2020, o 20:24

Jeszcze jedna kwestia. Mam kierownicę bez handsfree do odbierania rozmów. Czy jeśli wymienię przyciski w kierownicy na te z funkcją odbierania rozmów będą one działać?
Marek

Awatar użytkownika
wszim
Administrator
Posty: 13011
Rejestracja: 10 paź 2013, o 22:04
Imię: Wojtek
Chevi: Orlando LT
Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
LPG: BRC SQ24
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: wszim » 6 mar 2020, o 20:27

Nie wiem ale nie sądzę, bo to funkcja którą musisz mieć w aucie wprogramowaną .

markor150
Aktywny
Posty: 63
Rejestracja: 8 lis 2018, o 08:01
Imię: Marek
Chevi: Orlando 2.0 LTZ 163
Silnik: Chip 200KM / DPF OFF
Lokalizacja: Szczecinek
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: markor150 » 6 mar 2020, o 20:37

Sprawdzę po zakupie i dam znać, bo przyciski mam po tym jak zmieniałem kierownicę. Dziękuję za pomoc i poradę.
Marek

Dante_21
Aktywny
Posty: 67
Rejestracja: 28 lis 2018, o 12:45
Imię: Daniel
Chevi: Chevrolet orlando
Silnik: 1.8, 141KM, benz.
LPG: LPG
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: orlando system multimedialny S160 Android (Roadnav i klony)

Post autor: Dante_21 » 6 mar 2020, o 21:21

Mi właśnie przyszedł ten pierwszy zestaw wczoraj, ale dopiero w niedzielę będę to instalował. Też ma 4 gb ram. 2,5 tygodnia od zamówienia z wysyłką z Czech.
Pytanie do kolegi wszima, gdzie schować antenę od mikrofonu i GPSa.

Dodano po 2 minutach 11 sekundach:
Przyciski też mam do odbierania rozmów. Muszę tylko przełożyć i sprawdzę czy zadziałają, to dam znać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Orlando Elektryka/Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość